avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate madalini

Activitate madalini

Buna ziua,

Am vazut mai multe discutii referitoare la acest subiect: eliberarea Certificatului Fiscal pentru persoane fizice. Nu gasesc insa termenul si temeiul de eliberare al acestui CERTIFICAT FISCAL. In codul fiscal la art. 113, elibererea in termen de 2 zile de la depunerea cererii cred ca este vorba de Certificatul de atestare fiscala (persoane juridice sau PFA), nu-i asa? Pe de alta parte, in cazul in care nu se elibereaza in termenul prevazut de lege, ce se poate face? De asemenea, exista vreo prevedere expresa prin care nu se poate trimite o copie in format electronic?

Am solicitat eliberarea unui asemenea certificat pentru participarea la programul RABLA. Cum nimeni nu stie "cum, cand, cat", cel de luna trecuta si-a pierdut valabilitatea iar acum a trecut o saptamana (calendaristic). Cererea am depus-o online, prin intermediul platformei locale, si are numar de depunere (zi+ora).
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Coasigurat
Buna ziua! Daca persoana care se doreste sa devina co-asigurat este actionar la o firma care nu a inregistrat venituri sau profit insa nu este declarata "fara activitate", se poate face cerere de inscriere drept co-asigurat de catre sot/sotie? ... nu are venituri, nu are teren agricol.