Stiu ce spuneti sa suporte consecintele legii, dar am mai citit si lipsa documentelor (cum nu a avut el rca si actul cu care sa dovedeasca itp) este contraventie, iar ei I-au spus ca este dosar penal pentru autovehicul fara drept de circulatie pe teritoriul Romaniei
Buna ziua. Tatal meu are o masina de la un prieten turc de circa un an de zile ce I-a fost lasata tatalui meu pentru a se folosi de ea. Noi stand la tara, tatalui meu I-a fost spus sa nu mearga pe drumurile publice intrucat masina inmatriculata in Turcia nu are acte. (insa nu I-a spus daca are sau nu asigurare si i.t.p.) ori ca acolo este radiate. (prietenul tatalui meu venind si el cu ea in tara pe platforma)
Acum circa 3 zile in timp ce tatal meu era la volan a fost oprit in jud. TR de politie si a fost intrebat de documente. A dat documentele lui, eu fiind in masina, iar cand l-au intrebat de cele ale masinii a zis ca nu le are ca nu este a lui. I-au facut dosar pentru autoturism inmatriculat in alt stat fara drept de circulatie pe teritoriul Romaniei. El s-a certat cu ei si a zis ca o sa ii reclame intrucat nu stie daca turcul are sau nu asigurare si I.T.P.
Intrebarea este..Credeti ca s-a intocmit acel dosar correct politistii neavand actele sa vada daac R.C.A e expirat. Multumesc Silviu Olteanu
Buna ziua domnule avocet. Am citit raspunsul dumneavoastra la intrebarea de mai sus si vroiam sa va intreb : Dar daca spre exemplu un conducator auto al unui autoturism inmatriculat in alt stat spre exemplu Bulgaria (Stat U.E) sau Turcia (Stat ce nu e in U.E.) conduce acest vechicul al unui prieten, el nestiind ca autovehiculul nu are asigurare, inteleg ca I se face dosar penal cum ati spus si mai sus, dar daca nu poate face dovada asigurarii, in sensul ca asigurarea nu o are la bordul autovehiculului, tot dosar penal se face ? Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra! Narcis M.