Buna ziua,
In 30 iulie 2015 sotia mea a solicitat inca odata un nr. de inregistrare al cererii de Concediu de Odihna, administratorul a zis ca ei nu dau nr. de inregistrare asa ca sa paraseasca biroul pt. astfel de cereri. in aceasi zi(fatidica) sotia mea a fost la control la medic(in timpul serviciului) din PACATE sarcina s-a oprit din evolutie, tot in aceasi zi a fost internata in spital. de la spital a primit un concediu medical pentru 7 zile. in 31.07.2015 am trimis prin posta cu recomandare de primire Concediul medical, tot in aceasi zi sotia mea a trimis un email administratorului in care i-a atashat formularul de concediu medical. dupa expirarea celor 7 zile de concediu medical, doctorul de familie a zis ca mai este nevoie de inca 7 zile de concediu medical, asadar am trimis tot prin posta al 2-lea formular de concediu medical.
Astazi am fost contactati de la Posta Romana cum ca primul plic recomandat a fost refuzat la primire(destinatarul era administratorul firmei). Astazi ne-am dus la ITM Iasi pt. a gasi o solutie la aceasta problema. inspectorul de la ITM ne-a zis sa insistam la angajator sa ne dea un nr. de inregistrare al Concediului medical dupa care sa facem o sesizare la ITM.Sotia s-a deplasat la sediul firmei pt. a primi un nr de inreg. cei de la contabilitate care ar fi trebuit sa inregistreze documentul i-a zis sotiei sa il contacteze telefonic pe administrator. Sotia a sunat administratorul acesta i-a zis ca nu trebuie sa dea nr. de inreg. tot el ii zice sotiei ca pentru zilele de 30-31 iulie nu a fost pontata si ca ar fi tarziu sa ii dea acum formularul de concediu medical(ii zice sotiei ca trebuia sa il duca pe 30.07). ii spune intr-un final caci sa duca formularul de concediu medical si sa il lase undeva pe la contabilitate.
Va rog foarte mult sa imi sugerati ce sa facem mai departe.
cert este ca sotia mea de luni 17.08.2015 se va prezenta la locul de munca unde dealtfel isi va inainta demisia. problema este ca se creeaza un precedent cu un astfel de caz. nu vreau ca si alte femei sa treaca prin ce a trecut sotia mea.
Va multumuim!
va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Sotia mea a solicitat intre timp administratorului un nr. de inregistrare al cererii, acesta a refuzat spunandui ca nu exista asa ceva. i-a zis ca nu ii poate acorda concediu de odihna deoarece nu ar fi fair play fata de angajatii mai vechi care si-au luat CO dupa 11 luni.(deci fair play-ul e in loc de lege). Intr-un final i-a zis ca va gasi el un mijloc de a o indeparta din firma si totodata ca el e dispus sa tina aprins un conflict mai ales caci are si cu ce.
in urma acestui "conflict" sotia mea a ajuns la spital.
Doctorita a zis caci copilul e bine, dar nu o poate inca ajuta cu un concediu deoarece este inca prea devreme(este in 10 saptamani).
va multumesc caci ati avut rabdarea sa cititi ofurile mele, iar daca aveti pareri/sugestii de a aborda situatia aparuta v-as fi recunoscator daca o sa mi le sugerati.
Buna ziua,
Sotia mea s-a angajat la o Soc. Comerciala in luna martie. 2015.Contractul a fost incheiat pt. o perioada de trei luni, dupa expirarea celor trei luni contractul a fost prelungit pentru un an de zile.
Sotia a facut cerere de concediu de odihna pentru luna august 2015(6 zile). Angajatorul zice ca i se va acorda concediu fara plata deoarece doar dupa 11 luni are dreptul la concediu de odihna. Mentionez caci pentru a fi libera in 01 mai si 01 iunie a facut cerere de concediu(i s-a acordat fara plata).
Spuneti-mi va rog daca este legal cum procedeaza angajatorul.
Va multumim!