Buna ziua
Ajutati-ma va rog pentru ca am tot citit despre treaba asta dar nu reusesc sa ma lamuresc concret
Avem un SRL in Romania care doreste sa faca o reprezentanta sau sucursala in alta tara UE.
Ce demersuri trebuie sa facem in acest sens? Ce acte sunt necesare?
La RECOM nu m-am lamurit citind pe site
Nu stiu de unde sa incep, ce acte trebuie sa facem , ce depunem aici la RECOM ?
In acest caz, dansul nu si va putea trece masina pe numele lui si nici dumneavoastra nu va puteti radia masina de la directia de impozite si taxe locale
Procedura legala este ca pe langa contractul pe care l-ati intocmit cu cumparatorul, ulterior dumnevoastra sa mergeti la primarie la directia de impozite si taxe locale, sa va scoateti masina din evidenta, sa solicitati un certificat de atestare fiscala si sa intocmiti impreuna cu cumparatorul o fisa de inmatriculare. de la direcia de impozite si taxe locale dumneavoastra veti primi doar un document care este dovada radierii masinii de acolo
Ulterior dupa ce faceti aceste demersuri, dumneavoastra sunteti ok, in sensul ca masina dvs a fost radiata din evidentele primariei
cumparatorul va trebui sa mearga si el la directia de taxe si impozite locale de unde are domiciliu si sa isi inscrie masina cu actele primite de la dvs, contractul de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare etc
abia apoi dansul va merge si la politie pentru inmatricularea definitiva a masinii
va sfatuiesc sa faceti toate aceste demersuri pentru ca altfel riscati sa aveti neplaceri pe viitor (ca exemplu, dansul nu si va inscrie masina pe numele lui si toate amenzile care vor veni pe numarul de inmatriculare al masinii vor veni automat la dvs la Directia De Impozite si taxe Locale, veti palti in continuare impozit la masina tot dvs, deci nu cumparatorul)