avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare masina

Buna ziua, daca vand o masina si cumparatorul mi-a facut contract de vanzare cumparare la un birou de acte, e scris numele lui cnp , adresa etc, si al meu , datele masinii, suma si l-a semnat si mi l-a scanat si trimis pe mail, mi-a trimis si suma pe card, pot sa-i dau masina si actele ei? Ma refer din punct de vedere legal daca este in regula si sa nu ma trezesc ca se ridica cu pretentii sa-i dau banii inapoi sau alte chestii etc, multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorinand , utilizator 18:02, 26 Mai 2017
andreicristi a scris:

mi-a facut contract de vanzare cumparare la un birou de acte,

Dv nu ati fost prezent la intocmirea contractului de vanzare cumparare ?
Veti avea nevoie de documentul de tranzactionare bun mobil pentru radierea din evidenta fiscala

Buna ziua

In acest caz, dansul nu si va putea trece masina pe numele lui si nici dumneavoastra nu va puteti radia masina de la directia de impozite si taxe locale
Procedura legala este ca pe langa contractul pe care l-ati intocmit cu cumparatorul, ulterior dumnevoastra sa mergeti la primarie la directia de impozite si taxe locale, sa va scoateti masina din evidenta, sa solicitati un certificat de atestare fiscala si sa intocmiti impreuna cu cumparatorul o fisa de inmatriculare. de la direcia de impozite si taxe locale dumneavoastra veti primi doar un document care este dovada radierii masinii de acolo
Ulterior dupa ce faceti aceste demersuri, dumneavoastra sunteti ok, in sensul ca masina dvs a fost radiata din evidentele primariei
cumparatorul va trebui sa mearga si el la directia de taxe si impozite locale de unde are domiciliu si sa isi inscrie masina cu actele primite de la dvs, contractul de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare etc
abia apoi dansul va merge si la politie pentru inmatricularea definitiva a masinii
va sfatuiesc sa faceti toate aceste demersuri pentru ca altfel riscati sa aveti neplaceri pe viitor (ca exemplu, dansul nu si va inscrie masina pe numele lui si toate amenzile care vor veni pe numarul de inmatriculare al masinii vor veni automat la dvs la Directia De Impozite si taxe Locale, veti palti in continuare impozit la masina tot dvs, deci nu cumparatorul)
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
sorinand, utilizator
da urmeaza sa fac cele mentionate mai sus pana la sfarsitul lunii iunie, dar pana atunci voiam sa stiu daca e valabil si legal contractul de vanzare cumparare
Atunci este totul in regula. Tineti cont si de faptul ca de la data instrainarii aveti termen de 30 de zile la DITL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu radiere de e vanzator ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost ... (vezi toată discuția)