avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare cu radiere de e vanzator
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare cu radiere de e vanzator

Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost trecuta masina la impozit au facut nu stiu ce hartiile lui naiba, dupa care cumparatorul a plecat in alta localitate Vetel, s-a dus la primaria de acolo, a dus o fisa de inmatriculare si si-a platit taxa de 52 lei. Cu fisa de inmatriculare de la Vetel vanzatorul s-a dus la primaria din Deva sa o scoata definitiv de la impozit. Aici cei de acolo au spus ca nu o pot scoate de la impozit pana ce noul proprietar nu si-o inmatriculeaza la politie pe numele lui. Intrebarea este : este corect sa fie trecuta masina la impozit in doua parti? Daca cel care a cumparat-o nu isi permite sa-si inmatriculeze masina in termen de 30 zile ce-i de facut? Platim si noi si el impozit? Da-ti-mi si mie un sfat, va rog!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ofeliadaniel , utilizator 11:39, 28 Ianuarie 2011
Cumparatorul trebuie sa o inscrie la primaria de domiciliu (pe fisa de inmatriculare se aplica o stampila care atesta luarea in evidenta).
Radierea din evidentele Primariei de domiciliu a vanzatorului trebuie sa se faca pe baza contractului de vanzare-cumparare.
Daca cei de acolo va spun altceva trebuie sa le atrageti atentia ca impozitul aferent mijlocului de transport se datoreaza de catre proprietarul bunului(masinii), iar proprietatea (in cazul dvs) s-a transferat catre cumparator prin cvc.
Multumesc de raspuns!
Problema este ca cel care a cumparat autoturismul inca nu si-a inmatriculat masina pe numele lui, a trecut o luna de la vanzare si nu este de gasit nicicum.
Cum mai pot sa-mi radiez masina de la primarie de pe numele meu?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a vandut o masina, actele au ramas pe vanzator, s-a produs un accident , care sunt consecintele? ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu radiaza autoturismul !!! ce fac??? andri andri Am cumparat un autoturism inmatriculat in alt judet, iar ca sa o pot trece pe numele meu, fireste am nevoie de certificatul fiscal eliberat de primaria de la ... (vezi toată discuția)
Avizare contract de cumparare masina Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am vandut masina mea in alt judet. Am predat certificatul fiscal la cumparator! El sustine ca fara avizarea ... (vezi toată discuția)