Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost trecuta masina la impozit au facut nu stiu ce hartiile lui naiba, dupa care cumparatorul a plecat in alta localitate Vetel, s-a dus la primaria de acolo, a dus o fisa de inmatriculare si si-a platit taxa de 52 lei. Cu fisa de inmatriculare de la Vetel vanzatorul s-a dus la primaria din Deva sa o scoata definitiv de la impozit. Aici cei de acolo au spus ca nu o pot scoate de la impozit pana ce noul proprietar nu si-o inmatriculeaza la politie pe numele lui. Intrebarea este : este corect sa fie trecuta masina la impozit in doua parti? Daca cel care a cumparat-o nu isi permite sa-si inmatriculeze masina in termen de 30 zile ce-i de facut? Platim si noi si el impozit? Da-ti-mi si mie un sfat, va rog!
Va multumesc anticipat
Cumparatorul trebuie sa o inscrie la primaria de domiciliu (pe fisa de inmatriculare se aplica o stampila care atesta luarea in evidenta).
Radierea din evidentele Primariei de domiciliu a vanzatorului trebuie sa se faca pe baza contractului de vanzare-cumparare.
Daca cei de acolo va spun altceva trebuie sa le atrageti atentia ca impozitul aferent mijlocului de transport se datoreaza de catre proprietarul bunului(masinii), iar proprietatea (in cazul dvs) s-a transferat catre cumparator prin cvc.
Multumesc de raspuns!
Problema este ca cel care a cumparat autoturismul inca nu si-a inmatriculat masina pe numele lui, a trecut o luna de la vanzare si nu este de gasit nicicum.
Cum mai pot sa-mi radiez masina de la primarie de pe numele meu?
Multumesc!