avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... s-a vandut o masina, actele au ramas pe vanzator, s-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

s-a vandut o masina, actele au ramas pe vanzator, s-a produs un accident , care sunt consecintele?

Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost trecuta masina la impozit au facut nu stiu ce hartiile lui naiba, dupa care cumparatorul a plecat in alta localitate Vetel, s-a dus la primaria de acolo, a dus o fisa de inmatriculare si si-a platit taxa de 52 lei. Cu fisa de inmatriculare de la Vetel vanzatorul s-a dus la primaria din Deva sa o scoata definitiv de la impozit. Aici cei de acolo au spus ca nu o pot scoate de la impozit pana ce noul proprietar nu si-o inmatriculeaza la politie pe numele lui. Intrebarea este : este corect sa fie trecuta masina la impozit in doua parti? Daca cel care a cumparat-o nu isi permite sa-si inmatriculeze masina in termen de 30 zile ce-i de facut? Platim si noi si el impozit? Da-ti-mi si mie un sfat, va rog!
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
ofeliadaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ofeliadaniel , utilizator 13:22, 20 Decembrie 2010
Buna seara .
Raspunde conducatorul auto care conducea efectiv masina in momentul accidentului, nu proprietarul masinii.
Marius Bote .
ati radiat-o macar de la financiar ?
nu exista vreo consecinta mai ales ca dvs aveti dovada vanzarii (copie dupa contract). in plus , nu proprietarul masinii e vinovat, ci soferul masinii (daca pt producerea accidentului are vreo vina)
mersi de raspuns, dar daca el fuge de la locul accidentului si pe talonul masinii nu scrie ca a fost instrainata, vanzatorul nu primeste amenda ca nu a dat actele conform legii?
Fapta este imputabila -si va simti rigorile legii-celui care a comis-o,indiferent de relatia vanzator- cumparator
deci in concluzie vanzatorul nu mai raspunde de ceea ce se intampla mai departe in cazul unui accident al cumparatorului ? am inteles bine?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vanzare cu radiere de e vanzator ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Avizare contract de cumparare masina Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am vandut masina mea in alt judet. Am predat certificatul fiscal la cumparator! El sustine ca fara avizarea ... (vezi toată discuția)