avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzatorul nu radiaza autoturismul !!! ce fac???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzatorul nu radiaza autoturismul !!! ce fac???

Am cumparat un autoturism inmatriculat in alt judet, iar ca sa o pot trece pe numele meu, fireste am nevoie de certificatul fiscal eliberat de primaria de la care apartine proprietarul, iar acesta surprinzator dar nu vrea sa o radieze, nu cunosc motivul, banuiesc ca ar avea datorii la primarie sau nu stiu ce ar putea fi. Ce fac in acest caz???
Nu inteleg cum l-ati cumparat. Ati completat contractul acela de vanzare-cumparare tipizat?
Daca nu, atunci ati dat banii in vant.
Faceti contractul si mergeti s-o inscrieti pe numele dvs. la politia din judetul unde locuiti. Nu e nevoie sa-l fataiti pe el pentru ca e interesul dvs. sa faceti actele. Si cu o parte a contractului o inregistrati la primarie pentru plata impozitului.
Da, am faut acel contract de vanzare cumparare, ramand la mine 2 exemplare semnate, am copia de pe buletinul acestuia, facusem si fisa de inmatriculare doar ca aceasta a ramas la vanzator ptr a merge la primarie sa o stampileze. Aceasta fisa stampilata de primarie reprezinta scoaterea din evidenta a autoturismului de pe numele vanzatorului si se transcrie pe numele cumparatorului. Iar la inmatriculare este nevoie de acea fisa de inmatriculare si de certificatul fiscal al vanzatorului precum ca nu are datorii la primarie. Documente care nu binevoieste sa mi le trimita.
V-ati grabit. Aruncati un ochi si aici: [ link extern ]
dar indiferent de situatie trebuie fisa de radiere si scoatere din evidenta fiscala a bunului de pe numele fostului proprietar.
andri a scris:

Am cumparat un autoturism inmatriculat in alt judet, iar ca sa o pot trece pe numele meu, fireste am nevoie de certificatul fiscal eliberat de primaria de la care apartine proprietarul, iar acesta surprinzator dar nu vrea sa o radieze, nu cunosc motivul, banuiesc ca ar avea datorii la primarie sau nu stiu ce ar putea fi. Ce fac in acest caz???

Sal. Exact aceiasi problema o am si eu, cum ai rezolvat problema, ajutama terog. multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu radiere de e vanzator ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la fisc refuzata -2018 CalinMitu CalinMitu Buna seara, Ma lovesc de problema mentionata din titlu. Pe scurt, am vandut un autoturism, am predat toate documentele cumparatorului, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)