avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto

Am vandut un autoturism unei persoane incheind contract de vanzare cumparare la un birou acte auto.In momentul cand sotia mea a mers la primarie sa puna stampila pe fisa de inmatriculare si sa scoata certificat fiscal,cumparatorul a fost gasit cu mai multe masini in evidenta,si oricum a fost solicitat de cea de la birou sa fie prezent si el deoarece suntem din aceeasi localitate.El stiind de problema de la primarie a fost la un biro de acte auto si a mai facut un contract de vanzare cumparare intre mine si un frate din judetul vecin, fara a fi eu si cumparatorul prezenti,el avand toate datele mele din contractul initial ,urmand sa o inmatriculeze pe numele fratelui,contract cu care a venit repede la primarie,si am
pus stampila pe fisa de inmatriculare aferenta la acest contract dupa care i-a inmanat-o impreuna cu certificatul fiscal.Din nestiinta si imprudenta ,sotia mea nu i-a cerut contractul initial ca sa-l distruga acesta ramanand la dansul,iar cand i l-am cerut a zis ca l-a rupt dar nu cred asta .Ar putea sa-mi creeze probleme de genul masina vanduta de doua ori,va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: jimisv , utilizator 15:12, 2 Martie 2010
In situatia in care in intervalul de 30 de zile nu intelege sa faca uz de primul contract in interes personal,acesta isi pierde valabilitatea
Este de prefera sa comportati discutie directa cu detinatorul primului contract pentru distrugere concreta
Totodata este bine sa atentionati ca nu este o practica legala aspectul ca a dispus semnarea in locul dvs pe tert
De semnat a semnat sotia mea ca vanzator pe al doilea contract masina fiind numai pe numele meu.Am luat legatura telefonic cu acest prim cumparator si s-a cam aprins zicandu-mi ca , -domnule ti-am dat banii am luat masina ai radiat-o din evidentele fiscale,iar eu daca vreau sa o inmatriculez in alt judet care e problema,intreaba la birourile de acte si vei vedea ca asa se procedeaza si asa fac multi si nu ma mai deranja atata -.Ceea ce ma framanta e ca au ramas doua exemplare din primu contract la el .Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare atv pe firma: documente necesare anamaria_sitaru anamaria_sitaru Buna ziua, Tocmai am achizitionat un ATV de la o firma din Cluj Napoca, are numele provizorii si as dori sa il inmatriculez in Iasi pe firma. Am ca si acte ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cu contract , dar pierdut! jambor301 jambor301 Buna ziua!Am si eu o problema,am vandut eu o masina acu 3 ani cu contract + trecerea datei de 30 de zile in talon.Am fost pacalit asa se vede,i-am trimis ... (vezi toată discuția)
Cum obtin certificatul fiscal in cazul meu? alin12p alin12p am locuit o perioada in grecia unde am avut o masina pe numele tatalui meu.am venit cu ea in tara si in baza imputerniciri de la tatal meu mi-am vandut masina ... (vezi toată discuția)