avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Activitate UnQTom

Activitate UnQTom

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca legea nu se refera la înregistrarea convorbirilor personale. Se refera la convorbiri private. O convorbire a unui interlocutor cu mine nu mai este o convorbire privata, raportat la mine. Ramane privata pentru restul lumii. Nu vad de ce nu pot inregistra ceea ce mi se spune de catre un interlocutor, fara ca acesta sa fie informat in prealabil. Este ca si cum mi s-ar spune ca nu am voie sa tin minte tot ce mi se spune. Chiar si asa, orice convorbire (pentru ca este o discutie ce iti este adresata) poate fi potential cauzatoare de atingere a demnității sau vietii ptivate, deci justificarea interesului legitim exista. In concluzie, nu cred ca este ilegal sa iti inregistrezi propriile convorbiri telefonice fara a informa interlocutorul ca este inregistrat. Cred ca este ilegal sa inregistrezi orice convorbire sau discutie intre terte persoane, daca nu anunti avest lucru. Este ilegal sa faci public fara acord, orice inregistrare. Practic asta s-ar traduce prin: Poti sa iti inregistrezi absolut toate convorbirile din telefon, fara a fi obligat sa spui acest lucru nimănui. Le pastrezi si raspunzi daca acestea devin publice, din varii motive, fara acordul partenerilor la convorbire. Atunci cand este cazul, (confruntare, instanța, etc) soliciti partii inregistrate sa isi dea acordul ca acea convorbire sa poata fi facuta publica si analizata in cadrul disputei. Astfel toata lumea se invarte in cadrul legal.
Multumesc de raspunsuri.
Iata care este situatia actualizata. A fost vecinul la urbanism, s-a interesat si a luat decizia sa demoleze peretele. De la urbanism i s-a spus ca nu va obtine autorizatie pentru acea constructie si ca nici nu are voie sa monteze gratii pt ca tebuie sa se permita accesul in cladire pentru echipajele ISU in caz de urgenta.
A spus insa ca va monta un dulap acolo, dulap care nu va obstructiona accesul ISU in caz de nevoie, pentru ca va fi demontabil, insa care va acoperi suprafata vitrata si nu va permite accesul luminii pe casa scarii.
In acest caz este legal ceea ce se intampla?
Multumesc pentru raspuns Adrian.
Calea de urmat propusa de dumneavoastra imi era cunoscuta si mie insa nu este una constructiva. Era clar ca daca nu avea acceptul asociatiei de propietari, constructia este ilegala.
Nimeni nu urmareste ca vecinul cu balconul sa plateasca amenda sau sa fie supus la nu stiu ce chinuri, mai ales ca nu omul nu este refractar la discutii. Si apoi nu cred ca toti vecinii din bloc sunt in legalitate cu orice e peacolo...
Vroiam sa cer o parere din punct de vedere al incadrarii legale a situatiei. Intrebarile la care se astepta raspuns au fost formulate in clar.
Ideea e ca tebuie sa respectam si vointa omului si in special problema securitatii ridicata de acesta ar trebui rezolvata intr-un fel.
E posibil ca politia urbanismului sa vina si sa dispuna distrugerea zidului. Poate aceasta sa dispuna si ca locatarul sa nu blocheze acea suprafata vitrata cu un corp de mobila? Nu priveaza in acest fel dreptul al folosinta a unui bun personal?
Si apoi, la ce riscuri se supune asociatia de propietari daca in urma tuturor acestor intamplari, omul se conformeaza dar intampla sa mai fie si jefuit, prin intermediul acelui geam vitrat?
Buna ziua.
Am o situatie la care nu stiu unde se specifica in clar raspunsul.
Intr-un bloc de locuinte un perete vitrat al casei scarilor este, pe exterior si perete lateral la balcoanele locatarilor de pe un tronson. Unul dintre propietari construieste, in balconul lui, fara a atinge suprafata vitrata care este suprafata comuna, un perete zidit care nefiind transparent pentru lumina anuleaza rolul suprafetei vitrate si deci functia pentru care a fost construita aceasta suprafata comuna.
Prin urmare, pe casa scarii in momentul de fata este mai intuneric decat inainte de constructia zidului cu pricina.
Intrebarile sunt:
-Exista o lege care poate obliga vecinul sa demoleze zidul?
-Vecinul declara ca oricum avea de gand sa puna un dulap in fata suprafetei vitrate si efectul ar fi fost acelasi. Motivul principal invocat a fost siguranta personala, el nesimtindu-se in siguranta in propia casa, oricine putand sa treaca in apartamentul lui deschizand (spargand) un geam de la suprafata vitrata. Exista si o lege prin care vecinul paote fi obligat sa nu puna nici acel dulap in fata suprafetei vitrate?
-Ce se intampla in situatia in care vecinul accepta sa nu blocheze peretele cu pricina si ulterior este jefuit. Poate acel vecin sa ceara despagubiri asociatiei de propietari?