avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Activitate eddotchs

Activitate eddotchs

Va salut! Ma confrunt cu o dilema care imi da batai mari de cap.
In urma decesului unei persoane a ramas casa si terenul inscris in titlul de proprietate.
Defunctul are 2 fii mostenitori.
Cu ceva timp in urma,( inaintea decesului defunctului mai sus mentionat) impotriva unuia dintre mostenitori o instanta s-a pronuntat ca acesta are de platit o suma importanta catre statul Roman. In cele din urma el s-a ales si cu poprire pe salar.
Revenind la momentul decesului tatalui celor doi, acestia au fost in graba la notariat si au facut un certificat de calitate de mostenitor-fara masa succesorala.
Acum cand vine momentul dezbaterii mostenirii,repsectiv casa si terenul ce au apartinut defunctului, mostenitorului cu probleme i se va pune sechesteu pe partea lui ? Mai poate el renunta in acest moment ,in favoarea celuilalt mostenitor ? Sau daca exista vreo alta configuratie prin care sa se mai “dreaga busuiocul”
Va multumesc!
Bună ziua! Vă rog exprimați-vă părerea în următoarea speță :
În urma decesului unei persoane, cei doi moștenitori obțin un certificat de calitate , prin care li se stabilește calitatea și 1/2 din masa succesorală care urmează a fi stabilită.
Ulterior, în cadrul partajului succesoral, cei doi sunt obligați sa respecte procentul de 1/2 sau iși pot împărți bunurile de comun acord, dupa cum consideră altfel decat 1/2?
Sa spunem ca exista mai multi mostenitori ce sunt validati la anexa 3, legea 18/1991, insa o parte sunt decedati. Cum se procedeaza pentru revendicarea dreptului de proprietate?
Mai pe scurt ar fi de ajuns actul ala de vanzare cumparare cu martori( in cazul in care telefonul este declarat pierdut de altcineva) incat sa cer recuperarea prejudiciului ?. Omul mi-a zis ca lucreaza la un amanet.
Cum as putea sa-l trag la raspundere in conditiile daca am probleme,in cazul in care nu titularul mi-l vinde ?
A zis ca il ajuta pe cineva sa vanda. Bineinteles ca voi merge cu dansul la orange pentru verificari. Ideea e ca as vrea sa imi iau masuri de siguranta. Ce imi recomandati ?
Buna ziua. M-am hotarat zilele trecute sa-mi cumpar un telefon mobil iphone5c de pe o platforma de anunturi. Am cautat pana ce am gasit un cumparator din acelasi oras cu mine,care imi ofera si factura+garantia la telefon.

Din ce am vorbit pana acum,el imi spune ca nu este titularul contractului si ca se poate folosi orcine de garantie(fapt ce e partial adevarat,garantia este valabila doar pentru servisare). A spus ca e de acord sa facem un act de vanzare cumparare de mana(cu martori eventual).

Acum ma gandesc daca e suficient actul acesta(de vanzare cumparare cu martori) in cazul in care am ghinion si telefonul pe care mi l-a oferit este furat si ulterior revendicat de altcineva. As vrea sa stiu cam cat ar costa prin notariat in cazul in care imi sugerati ca asta ar trebui sa fac. Pretul cu care urmeaza sa-l cumpar este de 850 Ron