avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Act de vanzare-cumparare telefon mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Act de vanzare-cumparare telefon mobil

Buna ziua. M-am hotarat zilele trecute sa-mi cumpar un telefon mobil iphone5c de pe o platforma de anunturi. Am cautat pana ce am gasit un cumparator din acelasi oras cu mine,care imi ofera si factura+garantia la telefon.

Din ce am vorbit pana acum,el imi spune ca nu este titularul contractului si ca se poate folosi orcine de garantie(fapt ce e partial adevarat,garantia este valabila doar pentru servisare). A spus ca e de acord sa facem un act de vanzare cumparare de mana(cu martori eventual).

Acum ma gandesc daca e suficient actul acesta(de vanzare cumparare cu martori) in cazul in care am ghinion si telefonul pe care mi l-a oferit este furat si ulterior revendicat de altcineva. As vrea sa stiu cam cat ar costa prin notariat in cazul in care imi sugerati ca asta ar trebui sa fac. Pretul cu care urmeaza sa-l cumpar este de 850 Ron
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 21 Iulie 2015
Dar cine v-a spus ca este titularul de contract? Mam-mare? Fratele lu' bunicu?
Daca cel care va vinde nu este titularul facturii de achizitie parerea mea este sa nu va complicati. Factura poate fi usor falsificata, nu se mai foloseste nici stampila in ziua de azi.
Nu l-ati intrebat si de chitanta sau bonul fiscal? In mod sigur nu le are.
Chiar daca faceti act de vanzare cumparare autentificat prin notariat nu are nicio relevanta daca se dovedeste ca a fost furat. Pana la proba contrara sunteti cumparator de buna credinta dar veti ramane fara telefon si in aceasta situatie.
A zis ca il ajuta pe cineva sa vanda. Bineinteles ca voi merge cu dansul la orange pentru verificari. Ideea e ca as vrea sa imi iau masuri de siguranta. Ce imi recomandati ?
Daca se confirma la operator ca titularul contractului este cel care vinde nu cred sa existe motive de ingrijorare. Se pune intrebarea de ce nu il vinde direct titularul ci un intermediar! Aici se naste un semn de intrebare dar poate nu este cazul sa intrati in teoria conspiratiei. Daca titularul refuza sa mearga pentru verificare la operatorul telefonic atunci va sfatuiesc sa va cautati un telefon in alta parte.
Cum as putea sa-l trag la raspundere in conditiile daca am probleme,in cazul in care nu titularul mi-l vinde ?
Nu puteti sa il trageti la raspundere decat in cazul in care s-ar confirma ca telefonul ar fi fost furat. Dar lucrurile se complica in astfel de situatii, trebuie depusa plangere penala ptr inselaciune iar telefonul oricum l-ati pierde, banii nu ii veti putea recupera decat dupa finalizarea procesului si numai in cazul in care i-ar avea de unde sa ii dea.

Alte discuții în legătură

Am cumpărat telefon în scop de vânzare ulterioară, fără a ști că acel telefon e furat. care e răspunderea mea în acest caz? Nicorescu Nicorescu Buna ziua. Am achizitionat un telefon mobil de la o persoana dupa care l-am repus in vanzare in regim amanet. Dupa o perioada de trei saptamani acesta s-a ... (vezi toată discuția)
Smartphone defect cumpărat din amanet. Geoudo Geoudo Bună ziua, In cursul zilei de ieri (17 Martie) am cumpărat un smartphone de la Credit Amanet (garanție 30 de zile, bon) acesta din urmă s-au dovedit a ... (vezi toată discuția)
Furt cu autor cunoscut. TePuupaSuvi TePuupaSuvi Un furt (de telefon) cu autor cunoscut in cat timp se poate declara de cand s-a petrecut? Adica dupa cat timp poate scapa persoana care a comis fapta daca ... (vezi toată discuția)