avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt cu autor cunoscut.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt cu autor cunoscut.

Un furt (de telefon) cu autor cunoscut in cat timp se poate declara de cand s-a petrecut?
Adica dupa cat timp poate scapa persoana care a comis fapta daca victima nu a depus plangere?
Cel mai recent răspuns: TePuupaSuvi , utilizator 10:21, 13 Mai 2014
nu este un termen de plangere, dar prescriptia penala intervine dupa cativa ani.
problema este ca daca e facuta plangerea tarziu, se strang mai greu probe impotriva vinovatului
Pai la furt cu autor cunoscut nu este un timp anume pentru plangere?
Deci uite cum s-a intamplat:
A venit o fata acasa la un prieten,a pus telefonul pe pat.Eram eu baiatul care l-a furat si fata in casa la baiatul care l-a furat.
Acesta din urma a luat telefonul de pe pat si a spus ca nu il mai da inapoi,l-a amanetat pe numele unei persoane majore si banii au fost impartiti intre ei,am fost prezent la amanetare dar nu am contribuit cu nimic.Am primit un schimb datoria de 50 lei pe care trebuia sa mi-o dea baiatul care a furat telefonul.
Eu in acest caz ce as avea de pierdut?
TePuupaSuvi a scris:

am fost prezent la amanetare dar nu am contribuit cu nimic.

Eu in acest caz ce as avea de pierdut?

Libertatea.

Sinteti complice la furt!;)

Cu ce ati fi dorit sa contribuit la amanetare? Este suficient ca ati fost prezent. Veti avea atit calitatea de martor cit si pe cea de inculpat.
Multumesc frumos.
Am rezolvat si am picat doar ca martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidente - masina furata b_bertta b_bertta De curind am fost martor la un accident ,persoana al carui automobil a fost avariat a fost furata masina ne avind acte valabile ce pote pati propietaru? dar ... (vezi toată discuția)
Procedura solicitare avocat din oficiu cardan veturia cardan veturia Buna as dori mult sa aflu daca se poate cum pot lua legatura cu un avocat din oficiu pentru un var al meu care momentan este plecat din tara si a fost martor ... (vezi toată discuția)
Speta - talharie ? ContSters119945 ContSters119945 In seara zilei de 21.03.2010, in jurul orei 19:00, victima X se indrepta spre casa de la servici, aceasta fiind insotita de o colega de servici. La ... (vezi toată discuția)