avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accidente - masina furata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accidente - masina furata

De curind am fost martor la un accident ,persoana al carui automobil a fost avariat a fost furata masina ne avind acte valabile ce pote pati propietaru? dar celcare a furato?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:10, 22 Octombrie 2010
V-as raspunde, dar nu inteleg:
1. Ce fel de accident? Victime omenesti? Doar avarii la masini? Cine era vinovat? Ce legatura (daca) exista intre furt si accident?
2. Furtul s-a intamplt cand (raportat la accident)? Inainte? dupa?
3. Cine este victima furtului?
4. Ce s-a furat?
5. Ce acte nu avea masina?
6. Cine a condus in accident: hotul sau proprietarul?
Daca sustineti ca a fost "accident",au existat victinme sau numai prejudicii cauzate autoturismelor implicate?
Daca autoturismul la care faceti referire nu detinea documente legale ,in sitiuatia in care autoritatilre responsabile sunt sesizate,acestea pot demara cercetari asupra circumstantelor in care s-a petrecut evenimentul si individualizarea participantilor
Daca sunteti parte direct interesata,aveti dreptul legal sa sesizati oficial serviciul responsabil,care va demara procedura legala de cercetare
Fiind necesare rezolva inainte atate intrebarile bine spuse de cei care imi preceda in raspunsuri, cred c-am intelesc ceva: cel care a furato nu a fost de vina si a avariat pe celalt. Din punct de vedere civil responsabil este celalt. Daca intervine politia, sau nu, este responsabil civil, daca tu esti martor a acestui accident poti sa fi de folos pe propietarul masina furata, in cazul care propietarul a fost chemat dupa aia, suponind ca cel care l-a furat la a lasat abandonat, politia l-a sunat, si propietarul la gasit-o. Pe cel care l-a furat cade toate greutate legii penala daca este de gasi, si face dovada de vinovatia in faza orala intr-un proces penal cu toate garantiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier aauraa aauraa buna seara am si eu o intrebare,daca am facut un accident si masina inca nu este inscrisa pe numele meu si nici asigurarea care sunt consecintele?va ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta - masina furata CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am un client care a achizitionat un autoturism second hand dintr-un alt oras (targ auto),autoturism ce a fost ulterior inmatriculat pe numele ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare tomi_mithos tomi_mithos in urma cu circa 5 ani,conducand un autoturism,neavand permis de conducere aflandu ma si in stare de ebrietate,am avut un accident,in urma procesului am fost ... (vezi toată discuția)