avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am cumpărat telefon în scop de vânzare ulterioară, ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am cumpărat telefon în scop de vânzare ulterioară, fără a ști că acel telefon e furat. Care e răspunderea mea în acest caz?

Buna ziua.
Am achizitionat un telefon mobil de la o persoana dupa care l-am repus in vanzare in regim amanet. Dupa o perioada de trei saptamani acesta s-a dovedit a fi furat iar eu m-am trezit cu politia la usa. I-am explicat ofiterului care se ocupa de caz exact cum s-a intamplat si i-am dat toate detaliile care le aveam despre persoana in cauza si numarul meu de telefon pentru a ma putea contacta. Intrebarea mea este daca eu pot pati ceva si cum e cel mai usor sa-mi dovedesc nevinovatia. Precizez si faptul ca am un martor ca am achizitionat legal telefonul respectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 09:49, 9 Ianuarie 2018
Dacă nu se va dovedi că știați despre proveniența telefonului, nu veți putea fi tras la răspundere.
Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Dacă nu se va dovedi că știați despre proveniența telefonului, nu veți putea fi tras la răspundere.

Multumesc frumos.
Eu unu nu am stiut ca respectivul telefon ar fi fost furat. Persoana in cauza mi-a zis ca l-ar fi cumparat.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Nicorescu, utilizator
Nicorescu a scris:

Precizez si faptul ca am un martor ca am achizitionat legal telefonul respectiv.

Şi marmota ce făcea?
Dar hai să iau de bună povestea. Ce înseamnă "legal". Aveţi chitanţă? Dacă da, nu aveţi nevoie de martor. Dacă nu aveţi chitanţă, sau nu l-aţi achiziţionat printr-o formă de comerţ online cu trasabilitate, e groasă! S-ar putea să vă alegeţi cu dosar penal.
În asemenea situații contează și la ce preț l-ați cumpărat. A fost un preț foarte mic comparativ cu valoarea lui reală?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)