avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.Ce se poate intampla?

Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de politie de la mine,mi s-a luat o declaratie si de 7 luni......nimic.Se pare ca celui care mi-a vandut plasa nici macar nu i s-a luat o declaratie si nu a fost chemat inca la Politie...si au trecut 7 luni.Ce se intampla si care vor fi urmarile.....pt. mine.Toata stima !
Organele de politie au intocmit un proces verbal de perchezitie, eventual si de ridicare a bunului respectiv.
De asemenea a consemnat si declaratia dvs. ,banuiesc.
Bunul a fost predat unitati pagubite...?!
Sa intocmit un dosar in care se va da o solutie.
Cel care a sustraso trebuie sa raspunda pentru fapta.
Dsv nu vi se poate inputa nimic atit timp cit nu stiati ca bunul provenea din furt,sau o fapta penala.Ati fost cumparator de buna credinta.
Asa ca stati linistit.:)
Bunul respectiv a fost ridicat,nu a fost nevoie de perchezitie...am cooperat imediat si am predat plasa,dar dupa 7 luni nu am mai primit nici o veste de la politie,iar celui in cauza nu i s-a luat nici macar o declaratie.
De ce ,sau ce va inpiedica sa solicitati relatii de la organele de politie?!:)
Oricum m-am linistit dupa ce am vazut raspunsul dvs.M-am gandit sa solicit informatii despre dosar,dar pe undeva ma gandeam ca poate sunt cercetat si eu ,si nu voiam sa apar pe la politie.Este vreun paragraf in vreo lege care sa ma exonereze de raspundere penala?Imi cer scuze poate nu folosesc termenii adecvati,dar cu siguranta maine voi merge la politia orasului.
Am explicat in prima interventie. Nu puteti fi tras la raspundere atit timp cit nu ati cunoscut ca bunul cumparat provenea din furt.
Sunteti cumparator de buna credinta. Numai daca...:-/ stiati sau aveati o pegatura cu autorul furtului...:)

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un telefon furat zzzt23 zzzt23 Buna ziua! In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde ... (vezi toată discuția)
Tainuire la insusirea bunului gasit! logoash logoash Buna ziua, Situatia se prezinta dupa cum urmeaza: - un bun gasit pe strada,ulterior transmis spre valorificare unei terte persoane,valorificat,rascumparat de ... (vezi toată discuția)