avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perchezitie si confiscare de materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perchezitie si confiscare de materiale

politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au gasit in proprietatea mea ? multumesc anticipat.
Depinde de unde proveneau bunurile, daca stiati ca provin din savarsirea de infractiuni si de multe alte lucruri...
stiam ca ele proveneau din infractiuni dar m-am bucurat de pret.
...ce pedeapsa risc din partea legii?
În cazul dobândirii bunurilor prin cumpărare, dvs cunoscând provenienţa ilicită a acestora, savarsiti infracţiunea de tăinuire, daca ati urmarit prin aceasta obtinerea unui folos material,chiar si in situatia in care platiti echivalentul valorii reale a bunurilor.
ART. 221 c.p.
Tăinuirea
Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând că bunul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă prin aceasta s-a urmărit obţinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fără ca sancţiunea aplicată să poată depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea din care provine bunul tăinuit.
Tăinuirea săvârşită de soţ sau de o rudă apropiată nu se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima corina1990 corina1990 buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de tainuire - din ce grup infractional face parte? Fatima Fatima Buna ziua, Va rog sa imi comunicati din ce grup face parte infractiunea de tainuire? Stiu ca din 2014 va face parte din acelasi grup ca si favorizarea ... (vezi toată discuția)