politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au gasit in proprietatea mea ? multumesc anticipat.
În cazul dobândirii bunurilor prin cumpărare, dvs cunoscând provenienţa ilicită a acestora, savarsiti infracţiunea de tăinuire, daca ati urmarit prin aceasta obtinerea unui folos material,chiar si in situatia in care platiti echivalentul valorii reale a bunurilor.
ART. 221 c.p.
Tăinuirea
Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând că bunul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă prin aceasta s-a urmărit obţinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fără ca sancţiunea aplicată să poată depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea din care provine bunul tăinuit.
Tăinuirea săvârşită de soţ sau de o rudă apropiată nu se pedepseşte.
Va rog ajutatima
corina1990
buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)