avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am achizitionat un telefon furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am achizitionat un telefon furat

Buna ziua!
In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde deoarece nu are ce sa le dea copiilor de mancare. Astazi m-am trezit cu politia la usa. Mi-au explicat ca telefonul a fost obiectul unei infractiuni de talharie, a fost interceptat si asa au ajuns la mine. Le-am explicat situatia, cum l-am cumparat si cu ce suma si mi-au zis ca voi avea calitatea de inculpat, tainuitor. Ce poate sa mi se intample in situatia de fata? Am calitatea de care mi-au zis politistii? Momentan nu am dat vreo declaratie.
Cel mai recent răspuns: zzzt23 , utilizator 18:04, 12 Martie 2015
cel mai probabil veti fi chemat la declaratii. in situatia de fata se presupune ca ati fi putut sa realizati ca vanzarea unui telefon pe strada este suspecta si ca inrealitate bunul poate fi unul cu probleme. in masura in care dvs dovediti faptul ca ati fost cumparator de buna credinta este posibil sa nu existe urmari impotriva dvs.
Tainuirea este o infractiune, daca din datele şi probele existente în cauză, rezultă indicii rezonabile că ati săvârşit aceasta infractiune, se va continua urmarirea penala si impotriva dvs si veti capata calitatea de suspect.
ART. 270 c.p.
Tăinuirea
(1) Primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Pedeapsa aplicată tăinuitorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârşită de autor.
(3) Tăinuirea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Eu chiar nu am stiut ca este furat sau provine din savarsirea unei infractiuni. Am vrut doar sa ajut omul si atat. De demonstrat aceste lucruri, nu stiu cum. Doar ce declar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Tainuirea in paguba patrimoniului calin felicia calin felicia In noul cod penal 2010 ce articol de lege se refera la tanuirea unei fraude in paguba patrimoniului? (vezi toată discuția)