avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut! Ma confrunt cu o dilema care imi da batai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut! Ma confrunt cu o dilema care imi da batai mari de cap. ...

Va salut! Ma confrunt cu o dilema care imi da batai mari de cap.
In urma decesului unei persoane a ramas casa si terenul inscris in titlul de proprietate.
Defunctul are 2 fii mostenitori.
Cu ceva timp in urma,( inaintea decesului defunctului mai sus mentionat) impotriva unuia dintre mostenitori o instanta s-a pronuntat ca acesta are de platit o suma importanta catre statul Roman. In cele din urma el s-a ales si cu poprire pe salar.
Revenind la momentul decesului tatalui celor doi, acestia au fost in graba la notariat si au facut un certificat de calitate de mostenitor-fara masa succesorala.
Acum cand vine momentul dezbaterii mostenirii,repsectiv casa si terenul ce au apartinut defunctului, mostenitorului cu probleme i se va pune sechesteu pe partea lui ? Mai poate el renunta in acest moment ,in favoarea celuilalt mostenitor ? Sau daca exista vreo alta configuratie prin care sa se mai “dreaga busuiocul”
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 6 Decembrie 2022
Nu mai are ce drege. Sa dezbata succesiunea si sa faca partaj, daca creditorul nu e pe faza , ramane cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frati decedati dorontina dorontina Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,am un titlu de proprietate pentru un teren la care titulari sunt trei frati decedati care nu au avut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)