Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,am un titlu de proprietate pentru un teren la care titulari sunt trei frati decedati care nu au avut mostenitori. Pe toti i-am avut eu in ingrijire dar numai unul mi-a facut acte pe casa si terenul casei lui celelate surori nu, dar pot dovedi cu martori ca eu le-am intretinut si inmormantat .
Cum pot face succesiunea pt pamantul care este pe numele lor ?
Noi am fost 6 frati si mai traiesc 2 dar nu s-a implicat niciunul in intretinerea celor trei care figureaza pe titlul de proprietate la care ma refer.
Va multumesc anticipat .
Cine nu accepta mostenirea in termenul legal de 6 luni dupa vechiul cod sau 1 an dupa noul cod, este considerat strain de mostenire.Cand a avut loc decesul?
Mostenirea unei persoane se deschide in momentul decesului acesteia,mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.Daca nu v-ati exprimat dreptul de optiune succesorala in termen de un an de la data decesului celui pe care vreti sa-l mosteniti sunteti considerat strain de mostenire,dar sunt si acte considerate acceptare tacita a mostenirii.Mergeti la un notar ptr.dezbaterea mostenirii.
Multumesc pentru raspunsuri .
Dar ce pot sa fac acum caci fiind trei persoane titulari ai titlului de proprietate ,2 au murit de peste 2 ani iar ultimul de 1 an si 2 luni? Mai pot merge la notar sa fac acceparea mostenirii?
Mentionez ca nu a mers nimeni ,eu avand toate actele defunctilor.
Succesiune
alexanglia
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)