avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa frati decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa frati decedati

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,am un titlu de proprietate pentru un teren la care titulari sunt trei frati decedati care nu au avut mostenitori. Pe toti i-am avut eu in ingrijire dar numai unul mi-a facut acte pe casa si terenul casei lui celelate surori nu, dar pot dovedi cu martori ca eu le-am intretinut si inmormantat .

Cum pot face succesiunea pt pamantul care este pe numele lor ?

Noi am fost 6 frati si mai traiesc 2 dar nu s-a implicat niciunul in intretinerea celor trei care figureaza pe titlul de proprietate la care ma refer.
Va multumesc anticipat .


Cel mai recent răspuns: dorontina , utilizator 12:15, 19 Mai 2016
Cine nu accepta mostenirea in termenul legal de 6 luni dupa vechiul cod sau 1 an dupa noul cod, este considerat strain de mostenire.Cand a avut loc decesul?
Mostenirea unei persoane se deschide in momentul decesului acesteia,mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.Daca nu v-ati exprimat dreptul de optiune succesorala in termen de un an de la data decesului celui pe care vreti sa-l mosteniti sunteti considerat strain de mostenire,dar sunt si acte considerate acceptare tacita a mostenirii.Mergeti la un notar ptr.dezbaterea mostenirii.
Multumesc pentru raspunsuri .
Dar ce pot sa fac acum caci fiind trei persoane titulari ai titlului de proprietate ,2 au murit de peste 2 ani iar ultimul de 1 an si 2 luni? Mai pot merge la notar sa fac acceparea mostenirii?
Mentionez ca nu a mers nimeni ,eu avand toate actele defunctilor.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
dorontina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Cum si in cat timp putem dezbate succesiunea de pe urma tatalui nostru? nelunelu68 nelunelu68 suntem doi frati si ne intereseaza cum si in cit timp putem face succesiunea. mentionez ca parinti nostri erau divortati in momentul cind tata a decedat (vezi toată discuția)
Unul din trei fii are testament pe casa părintească, dar n-a acceptat încă moștenirea. mai are dreptul să moștenească ceva, și cum se împarte în această situație? Mitra Mitra Suntem trei frati. Inainte de a deceda acum trei ani, mama noastra i-a facut testament unuia dintre noi pentru casa ei, aceasta fiind singura ei proprietate. ... (vezi toată discuția)