avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate patricel1

Activitate patricel1

Buna ziua,

sunt o persoana fizica ce am cumparat mai demult un teren cu o casa mai veche in Constanta. Dupa ceva timp am reusit sa strang niste bani sa o demolez si sa ma apuc sa construiesc una noua cu care am ajuns in stadiul "la rosu" (acoperis pus). Datorita unor probleme familiale nu mai pot continua constructia acestei case si is nevoit sa o vand in stadiul in care este. Ultima tranzactie imobiliare pe care am avut-o a fost acum 3 ani cand am vandut apartamentul unde locuiam in Bucuresti si cu banii obtinuti am platit creditul (f mare pe care il aveam) iar cu restul banilor am inceput aceasta constructie. Neavand o alta proprietate locuim momentan cu parintii. INTREBAREA este: daca vand aceasta constructie la rosu cu terenul aferent trebuie sa platesc TVA??? Autorizatia este pentru casa unifamiliala cu etaj si pod nu are nshpe apartamente, nu am mai multe corpuri...este doar casa pe care o construiam pt mine si pe care din diverse motive is nevoit sa o vand . Multumesc anticipat!
am inteles ca in codul fiscal ar fi reglementata notiunea de constructie noua si ca trebuie platiti TVA....zilele astea cei de la anaf am inteles ca ii obliga pe cei care au construit pe pers fizca blocuri de locuinte si le-au vandut partamant cu apartmanet ..ca sa scoata profit..deci o activitate continua ca sa zic asha......la mine este ceva ocazional..adica e casa mea neterminata si atat:S....si vroiam sa stiu daca se extinde si la mine aceasta notiune....si colac peste pupaza m-am dus la anaf la asist contrib si unu mi-a citit legea si mi-a zis clar ca sigur tre sa le platesc lor 24 %. .. m-am dus la alt sediu din constanta (ala de pers juridice cred ) si aia de acolo mi-au ras in fata ca nu au auzit de asha ceva ..nush ce sa cred..mi s-ar parea aberant asha ceva..de aceea rog un raspuns
Buna ziua,

sunt o persoana fizica ce am cumparat mai demult un teren cu o casa mai veche in Constanta. Dupa ceva timp am reusit sa strang niste bani sa o demolez si sa ma apuc sa construiesc una noua cu care am ajuns in stadiul "la rosu" (acoperis pus). Datorita unor probleme familiale nu mai pot continua constructia acestei case si is nevoit sa o vand in stadiul in care este. Ultima tranzactie imobiliare pe care am avut-o a fost acum 3 ani cand am vandut apartamentul unde locuiam in Bucuresti si cu banii obtinuti am platit creditul (f mare pe care il aveam) iar cu restul banilor am inceput aceasta constructie. Neavand o alta proprietate locuim momentan cu parintii. INTREBAREA este: daca vand aceasta constructie la rosu cu terenul aferent trebuie sa platesc TVA??? Autorizatia este pentru casa unifamiliala cu etaj si pod nu are nshpe apartamente, nu am mai multe corpuri...este doar casa pe care o construiam pt mine si pe care din diverse motive :sorry: is nevoit sa o vand :(. Multumesc anticipat!