Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ref la urmatoarea situatie in care ma aflu:
Am optat ptr concediu crestere copil pana la un an deoarece la momentul solicitarii nu intrase in vigoare noua lege cu posibilitatatea optarii ptr 2 ani.
Asadar, in luna ianuarie pe 20 copilul face 11 luni si eu practic ar tb sa ma intorc la serviciu.
Am sunat la dir sociala si mi au zis ca, trebuie sa depun o cerere de prelungire la angajator iar lor sa le duc, cu 30 zile inainte ca bebele sa faca 1 an dovada suspendarii cim pana la 2 an( de fapt pana la 1 an si 10 luni ale copilului ptr a putea primi suplimentul de insettie).
Intrebarile mele sunt:
Angajatorul poatr sa mi refuze cererea de prelungire?
Cum.trebuie sa arate aceasta cerere?(un model daca se poate m ar ajuta)
Trebuie sa o fac pana la 1 an si 10 luni ale copilului ptr a primi apoi suplim de insertie?
Multumess frumos!
Exista vreo posibilitate ca noua lege de la 01 iulie sa nu se aplice si persoanelor care si au exprimat deja optiunea???
Am vazut ca in textul noii legi se mentioneaza ca,printr o cerere poti sa benef de cei doi ani...dar avand in vedere ca la noi legile au portite...
Eu o sa optez ptr un an dar de la 01 iulie sper da benef de cei doi ani cf lg 66/2016.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti legat de urmatoarea situatie:
- 24 mai luna aceasta este ultima zi de concediu postnatal.
Din cate stiu eu in 60 zile lucratoare incepand cu 24 mai imi pot depune dosarul ptr ccc.
Nu stiu cum sa procedez: sa astept si sa introduc cu data de 01 iulie cand se aplica noile schimbari (2 ani) sau sa optez ptr 1 an urmand ca dp 01 iulie printr o cerere beneficiez de 2 ani cf noilor modif.
exista vreo sansa ca aceste modif sa nu se aplice de la 01 iulie
Mentionez ca vreau sa stau doi ani in ccc dar in conditiile noii legi deoarece am un salariu net mediu iar vechea lege nu ma avantaja daca optam ptr doi ani.
multumesc ptr raspunsuri.
Multumesc ptr raspuns.
Am intrat in concediu de risc din cauza pb de sanatate.
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia concediu de risc avad in vedere ca in ultimele 10 luni media veniturilor brute este undeva la 3500 lei.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum sa instiintez in scris firma la care lucrez despre faptul ca sunt gravida si,in ce conditii pot solicita reducerea programului de lucru fara a-mi afecta drepturile salariale si ulterior indemnizatia crestere copil.