avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ref la urmatoarea situatie in care ma aflu:
Am optat ptr concediu crestere copil pana la un an deoarece la momentul solicitarii nu intrase in vigoare noua lege cu posibilitatatea optarii ptr 2 ani.
Asadar, in luna ianuarie pe 20 copilul face 11 luni si eu practic ar tb sa ma intorc la serviciu.
Am sunat la dir sociala si mi au zis ca, trebuie sa depun o cerere de prelungire la angajator iar lor sa le duc, cu 30 zile inainte ca bebele sa faca 1 an dovada suspendarii cim pana la 2 an( de fapt pana la 1 an si 10 luni ale copilului ptr a putea primi suplimentul de insettie).
Intrebarile mele sunt:
Angajatorul poatr sa mi refuze cererea de prelungire?
Cum.trebuie sa arate aceasta cerere?(un model daca se poate m ar ajuta)
Trebuie sa o fac pana la 1 an si 10 luni ale copilului ptr a primi apoi suplim de insertie?
Multumess frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 13 Decembrie 2016
1. OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
....

art.26
.....
(2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
.....
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
....

In situatia in care va refuza, sesizati AJPS - Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

2. Domnule Director,

Subsemnata/ul ..........................., salariata/salariat a SOCIETATII......................, in functia de ........... ., va rog sa-mi aprobati prelungirea duratei concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 (doi) ani, incepand cu data de....................

Data , Semnatura ,

Cererea pentru prelungirea perioadei de CCC se depune la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială/a municipiului București cu cel puțin 30 zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 1 an.

Asadar, la angajator cererea se depune inainte de acest termen , astfel incat sa va incadrati in perioada respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ioanafusus ioanafusus Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil katalina282000 katalina282000 Buna seara va rog frumos sa imi raspundeti si mie la intrebare de la data de 26.10.2012 pana pe 26.10.2014 sunt in indemnizatie crestere copil, ce lege sa dat ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)