Multumesc pt raspuns!Desigur impozitul se plateste ma intrebam doar daca prin mostenire nu se plateste impozitul mai mic de 1% din grila avind in vedere caracterul nespeculativ al vinzarii (nu am cumparat pt a vinde rapid si mai scump). Oricum se pare cu nu exista aceasta diferentiere.
Avem in proprietate un teren mostenit situat in apropriere de Bucuresti. Vrem sa il vindem si avem urmatoarea intrebare:
Impozitarea la vinzare diferentiaza terenurile avute in proprietate mai mult de 3 ani si cele avute in proprietate mai putin de 3 ani..La cele <3 se percepe 3% iar la cele >3 ani 1% din pretul de grila notariala. Inteleg f bine ca aceasta diferentiere se aplica pt a evita specula tip cumparare vinzare imediata. Intrebarea este daca in cazul mostenirii spre deosebire de cealalta situatie se aplica aceeasi regula de 3 ani. Va multumesc!
Trebuie sa-mi reinnoiesc pasaportul romanesc cu domiciliul in strainatate..Voi depune actele la ambasada.Certificatul de nastere este cel original (initial) care a fost luat in considerare la emiterea pasaportului care a expirat acum dupa 5 ani. Am inteles ca aceste certificate de nastere au fost preschimbate intr-o noua versiune. este preschimbarea o conditie obligatorie sau sint valabile si certificatele originale?Multumesc!
Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot deplasa pt o perioada mai lunga de timp in Romania si nici la ambasada, de aceea am facut aici o imputernicire cu apostila de la Haga. Notarul din Romania nu o accepta solicitind o imputernicire facuta prin ambasada. Nu este oare un abuz din moment ce legea prevede:
1-Legalizare prin Ambasada (NB.pe scurt)
2-In cazul in care prin conventii internationale la care Romania este parte se prevede altfel, se aplica acele conventii.
Conventia de la Haga prin Lista A cu tarile afectate prevede eliminarea supralegalizarii prin aplicarea Apostilei.
Poate cineva sa-mi raspunda care este procedura corecta? Va multumesc!
Intrebarea era daca se poate vinde terenul cu acordul tuturor proprietarilor in conditiile in care unul din proprietari nu este inscris in Cartea Funciara. Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns.! Totusi la OCPI ni s-a cerut ca fiecare din proprietari sa faca cerere de incriere in cartea funciara.Fiecare trebuie sa se prezinte cu act de identitate, sa plateasca taxa de intabulare si sa prezinte certificatul fiscal ceea ce unul din proprietare nu este in masura sa o faca fiind plecat din tara fara posibilitati de a-l contacta.
Adica cei 3 proprietari (mostenitori) aflati in tara s-au prezenta la OCPI cu cerere de inscriere cadastrala si cu toate actele necesare..Actul pe baza caruia se atesta calitatea de proprietar (certificat de mostenitor) ii cuprinde pe toti 4 mostenitori.La cadastru au fost inscrisi cei 3 , Toti cei 4 proprietari sint de acord cu vinzarea dar unul dintre ei nu poate sa se inscrie in Cartea Funciara deoarece este plecat din tara. Exista vreun impediment la vinzare daca cel de-al 4lea proprietar nu este inscris in Cartea Funciara ?
Buna ziua,
Sintem patru proprietari ai unui teren cu o cladire (moara dezafectata) si anexe aferente. Cladirea si terenul sint intabulate de trei dintre proprietari.Al patrulea locuieste in strainatate si nu poate sa vina sa se inscrie in Cartea Funciara. Intrebarea mea este daca se pot vinde terenul si cladirile in conditiile in care al patrulea proprietar nu este inscris in cartea funciara.?
1-Ce acte sint necesare pt intocmirea documentatiei de cadastru pt imobilele in proprietate dupa o mostenire? Sint patru proprietari in indiviziune in acest caz. Certificatele de mostenitor sint intocmite.
2-Unul din proprietari este plecat permanent din tara .Care este procedura de urmat pt ca actele sale de stare civila sa fie trimise si luate in consideratie la intocmirea cadastrului? Se pot legaliza actele in tara respectiva ca apoi sa fie valabile in RO?
3-Cum se poate proceda de catre proprietarii din RO in cazul in care cel plecat nu raspunde in niciun fel la demersurile ce-i revin pt efectuarea cadastrului? De asemenea nu raspunde in niciun fel la demersurile necesare pt efectuarea succesiunii si obtinerii certificatului de mostenitor in cazul altei proprietati comune. Ce posibilitati au ceilalti trei proprietari pt a se delimita de acesta si a merge mai departe in efectuarea demersurilor necesare pt partea lor de proprietate?