avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Vinzare teren obtinut prin mostenire.Taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Vinzare teren obtinut prin mostenire.Taxe

Buna ziua!

Avem in proprietate un teren mostenit situat in apropriere de Bucuresti. Vrem sa il vindem si avem urmatoarea intrebare:

Impozitarea la vinzare diferentiaza terenurile avute in proprietate mai mult de 3 ani si cele avute in proprietate mai putin de 3 ani..La cele <3 se percepe 3% iar la cele >3 ani 1% din pretul de grila notariala. Inteleg f bine ca aceasta diferentiere se aplica pt a evita specula tip cumparare vinzare imediata. Intrebarea este daca in cazul mostenirii spre deosebire de cealalta situatie se aplica aceeasi regula de 3 ani. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
bellman, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:50, 15 Iunie 2023
Da, impozitul este datorat, indiferent de modul de dobândire a proprietății ce urmează a fi vândută
Multumesc pt raspuns!Desigur impozitul se plateste ma intrebam doar daca prin mostenire nu se plateste impozitul mai mic de 1% din grila avind in vedere caracterul nespeculativ al vinzarii (nu am cumparat pt a vinde rapid si mai scump). Oricum se pare cu nu exista aceasta diferentiere.
Nu. Legea nu prevede excepții

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare, impozitare carmen bodeanu carmen bodeanu Doi coproprietari ale unei locuinte (mostenite)vind această proprietate ,in vederea cumpărarii fiecare pe numele lui,a altor 2 proprietati;avind in vedere ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea vinde un apartament mostenit - succesiune nedezbatuta Penty Penty Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la o intrebare, in masura in care puteti si doriti. Parintii mei au decedat si de pe urma lor ne-au ramas, mie si fratelui ... (vezi toată discuția)
Succesiune SandaP SandaP Buna ziua, In urma cu aproximativ 2 ani a decedat unchiul nostru. Eu, impreuna cu un verisor am mostenit prin reprezentare (tatii nostrii au fost ... (vezi toată discuția)