Avem in proprietate un teren mostenit situat in apropriere de Bucuresti. Vrem sa il vindem si avem urmatoarea intrebare:
Impozitarea la vinzare diferentiaza terenurile avute in proprietate mai mult de 3 ani si cele avute in proprietate mai putin de 3 ani..La cele <3 se percepe 3% iar la cele >3 ani 1% din pretul de grila notariala. Inteleg f bine ca aceasta diferentiere se aplica pt a evita specula tip cumparare vinzare imediata. Intrebarea este daca in cazul mostenirii spre deosebire de cealalta situatie se aplica aceeasi regula de 3 ani. Va multumesc!
Multumesc pt raspuns!Desigur impozitul se plateste ma intrebam doar daca prin mostenire nu se plateste impozitul mai mic de 1% din grila avind in vedere caracterul nespeculativ al vinzarii (nu am cumparat pt a vinde rapid si mai scump). Oricum se pare cu nu exista aceasta diferentiere.
Succesiune
SandaP
Buna ziua,
In urma cu aproximativ 2 ani a decedat unchiul nostru. Eu, impreuna cu un verisor am mostenit prin reprezentare (tatii nostrii au fost ... (vezi toată discuția)