avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare, impozitare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare, impozitare

Doi coproprietari ale unei locuinte (mostenite)vind această proprietate ,in vederea cumpărarii fiecare pe numele lui,a altor 2 proprietati;avind in vedere faptul, ca ,pentru unul din ei,suma obtinuta din vinzarea coproprietatii este destinata achizitionarii altei proprietati,singura,cu destinatie de locuinta,venitul din vinzare este impozabil cu 16%?;este obligat anul urmator sa faca declaratie de venit?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:18, 3 Iulie 2014
In niciun caz venitul din vanzarea unuei proprietati nu e impozitat cu 16%, ci se percepe impozit de tranzactie de 2 sau 3 % functie de perioada scursa intre dobandire si vanzare.
Acest impozit se va retine si vira de catre notar la data vanzarii mostenirii.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb proprietati cu achitare diferenta BX BX Un proprietar detine un apartament cu 3 camere. Alt proprietar detine un apartament cu doua camere. Este posibil ca printr-o singura tranzactie cei doi sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Doresc sa stiu ce conditii si reguli sunt, din punct de vedere fiscal si juridic, la vanzarea locuintei. Mentionez ca sunt interesata de vanzarea ... (vezi toată discuția)
Am 1/4 dintr-un apartament pot vinde fara celalalt proprietar? lumymm lumymm AM IN PROPIRETATE O COTA PARTE DE 1/4 DINTR-UN APARTAMENT CU 2 CAMERE. CEALALTA COTA O ARE O CUNOSTIINTA DE-A MEA CU CARE NU MA MAI INTELEG. AS DORI SA STIU ... (vezi toată discuția)