avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta

Buna ziua!
Doresc sa stiu ce conditii si reguli sunt, din punct de vedere fiscal si juridic, la vanzarea locuintei.
Mentionez ca sunt interesata de vanzarea singurei locuinte pentru a achizitiona ulterior o alta, cu confort mai bun.
Va rog sa ma ajutati cu informatii asemanatoare si in ceea ce priveste schimbul de locuinte.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dacian85 , utilizator 23:46, 23 Iunie 2015
Pentru a vinde sau schimba o locuinta se aplica aceleasi reguli.

Trebuie sa aveti in primul rand actele in regula (actul de proprietate, cadastrul corect, sa nu existe probleme cu eventuali coproprietari, mostenitori, ex-soti, etc.), locuinta sa nu fie grevata de sarcini (ipoteci, inchiriere, privilegiu imobliar, etc.), sa nu aveti datorii la stat (impozitul platit la zi), asociatia de proprietari si alti furnizori de utilitati (gaz, cablu tv, energie electrica, telefonie, etc.).
Ce taxe percepe statul cu ocazia vanzarii? Este stabilit un procent, in sarcina vanzatorului, din suma incasata?
Impozitul de 2% din valoarea apartamentului, platit de vanzator + taxele la notar cand veti face tranzactia(aici intrebati notarul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament beatlen beatlen Eu impreuna cu fostul meu sot (suntem divortati) avem un apartament in comun achizitionat din doua donatii. Deci suntem doi proprietari. Intentionez sa i vand ... (vezi toată discuția)
Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei locuinte Tania09 Tania09 As dori sa achizitionez o locuinta noua, va rog sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa evit orice neplacere ce reiese din aceasta tranzactie. Va ... (vezi toată discuția)