avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocat achizitie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocat achizitie locuinta

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact de ce anume sa ma interesez cand cumpar locuinta, mi-e teama sa nu-mi scape vreo informatie. Am nevoie de un avocat saptamana viitoare pentru a verifica autenticitatea documentelor si sa asiste la cumpararea locuinte.

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:28, 27 Iunie 2013
Vanzarea se face sub Sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica. Notarul care va autentifica vanzarea va verifica legalitatea tranzactiei, va verifica actele de proprietate, va scoate extras de carte funciara de autentificare pentru a vedea daca imobilul este sau nu grevat de sarcini, adica ipoteci, uzufruct, comodat, contracte de inchiriere, va cere adeverinta de la asociatia de proprietari, daca imobilul este apartament, pentru a vedea daca intretinerea este platita la zi, va cere certificat fiscal pentru a vedea daca impozitul este platit de proprietar, ultima factura ENEL. Toate aceste cerinte sunt obligatorii, de asemenea daca solicitati sau nu certificat de performant a energetica, asigurare pentru imobil etc.....
Innurma verificarii acestor acte se va proceda da redactarea contractului pe care ambele parti vanzator si cumparator I'l veti semna. Apoi obligatia notarului este de a transmite de indata la Cartea funciara un exemplar al contractului in original pentru a se intabula dreptul de proprietate pe numele dvs.
Multumesc mult pentru raspuns.

Credeti ca e posibil sa ma asistati la finalizarea vanzarii, pentru a verfica autenticitatea actelor ? Sau aveti cabinet de notariat?
Stimate user, oriunde v ati duce notarul este obligat sa faca ce v am spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru achizitionarea unui imobil la ce trebuie sa fiu atenta? NONIE NONIE Buna zuia tuturor.Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea unui imobil. As vrea sa cumpar un apartament intr-un bloc vechi de la ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare vanzare-cumparare apartament BloodyRoots BloodyRoots Buna, apelez la bunavointa dvs cu urmatoarea problema: vreau sa stiu toti pasii necesari cumpararii unui apartament. Eu fiind cumparatorul, ce acte trebui sa-i ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament. care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac? nydy nydy Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament direct de la proprietar. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez din momentul in care ne-am inteles cu ... (vezi toată discuția)