avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI IMOBIL LA CE TREBUIE SA FIU ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI IMOBIL LA CE TREBUIE SA FIU ATENTA?

Buna zuia tuturor.Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea unui imobil.
As vrea sa cumpar un apartament intr-un bloc vechi de la un proprietar si mi-e frica sa nu iau vreo teapa;documentele sa fie false sau sa fie amanetat ecc.
Ce pasi trebuie sa urmez ca sa nu am surprise neplacute.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 22:33, 2 Mai 2012
Trebuie sa fiti atenta la actele de proprietate ale imobilului, sa verificati daca imobilul are cadastrul efectuat, daca este intabulat, daca vanzatorul are datorii la intretinere sau la alti furnizori...este de preferat ca inainte sa incheiati contractul de vanzare-cumparare sa verificat actele impreuna cu un avocat
Doamna Floarea,va multumesc pentru raspuns.Pot sa fac xerox la toate documentele pe care le are proprietarul apartamentului?Daca nu-mi da sa fac xerox inseamna ca ceva nu este in regula?Cat ma costa sa verifice actele un avocat?
Actele se verifica de notarul public care va autentifica actul de vanzare cumparare. Nu se poate vinde Decat daca imobilul este intabulat. Notarul ca cere extras de autentificare pentru a vedea daca este grevat de sarcini, ipoteci.....se cere si adeverinta de la asociatia de proprietari ca intretinerea este achitata la zi, ultima factura de la ENEL, certificat de atestare fiscala pentru plata impozitului. Fara aceste documente notarul nu atentifica actul. El va verifica si actul de dobandire al imobilului de catre vanzator.
apropiati de-ai mei au cumparat apartamente fara sa fie asistati de un avocat.
Ulterior au ajuns in instanta tocmai pt ca notarul "a verificat actele"
Notarul nu va reprezinta interesele, asa ca va sfatuiesc sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar marius021 marius021 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca ... (vezi toată discuția)
Verificare acte in vederea cumpararii unei case insatiable insatiable Buna seara, Dupa ce am citit ce mi-a picat in \\"fata ochilor\\" despre cumpararea unei case si am inteles ce si cum cu cadastru, intabulare , carte funciara ... (vezi toată discuția)