avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Verificare acte in vederea cumpararii unei case
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Verificare acte in vederea cumpararii unei case

Buna seara,
Dupa ce am citit ce mi-a picat in "fata ochilor" despre cumpararea unei case si am inteles ce si cum cu cadastru, intabulare , carte funciara .. revin la dvs cu urmatoarea situatie:
- intentionez sa cumpar o casa; un lucru pe care e posibil sa il fac o singura data in viata, asa ca vreau sa ma asigur ca fac totul cum trebuie.
pretul mi se pare atragator, stiu ca nu tot ce e ieftin e si bun asa ca vreau sa fiu atent. m-am inteles cu vanzatorul la pret. asa ca mai departe am luat legatura cu un inspector in constructii pentru a face o verificare a casei. daca totul e bine, ajung mai departe la documente.
intre timp am aflat ca pretul e datorat faptului ca proprietarii, sot si sotie sunt in pragul divortului. nu stiu daca au inceput sau nu actiunea de divort, dar din cate m-am documentat, chiar daca ar fi in situatia asta, in momentul in care amandoi semneaza actele de vanzare.. acest lucru nu ar putea reprezenta o problema.
am povestit mult asa ca trec la intrebarea. cum verific actele ? as putea apela la un avocat sa verifice actele sa fie totul in regula ? prin intocmirea contractului de vanzare, notarul are aceasta "obligatie" ?
as prefera sa platesc un avocat, sa pot dormi linistit ca e totul in regula.
cum si ce sa-i cer ? sa verifice actele de proprietate, documentatia cadastrala ?
e in masura sa verifce si alte documente ? autorizatie constructie de ex ?
orice sfat, privind pasii pe care ar trebui sa ii fac in relatia cu un avocat ar fi bine venit.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian_Belascu , utilizator 12:39, 16 Aprilie 2014
Sigur ca nu va opreste nimeni sa apelati la serviciile unui avocat, asa cum ati apelat la un inspector in constructii... Dar actul de vanzare cumparare se intocmeste la notar iar notarul nu va autentifica tranzactia decat dupa verificarea actelor de proprietate, verificarea sarcinilor, inscrierilor la OCPI...
Eu m-am inteles cu un vanzator la pret si m-am prezentat cu acesta la notar. In primul minut notarul a constatat ca in actul de proprietate nu era prevazuta calea de acces. Dupa vreo doua luni in care proprieatrul a incercat sa rezolve problema, am renuntat la aceasta tranzactie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul care incheie contractul de vanzare cumparare a acelei case stie tot ce e de facut, asa ca impreuna cu vanzatorii va prezentati la notar.
un singur lucru omit notarii...punerea in posesie a terenului incheiata printr-un proces verbal intocmit de cadastrist in urma unor masuratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face impotriva notarului partinitor .buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in ... Gheorghiescu Gheorghiescu Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in alt judet , ne-am prezentat la notarul vanzatorului care ne-a arata actele :contractul de v-c , ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Informatii privind cumpararea unui pamant danamessage danamessage Eu doresc sa cumpar 2000 m² de pamint pt a-mi construi o casa (regiunea Neamt). Sint de 10 ani plecata din tara si prin forum am aflat ca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)