avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca mandatar.
Se poate incheia contractul de vanzare- cumparare doar cu mandatarul? Este necesar ca in act sa semneze toti vanzatorii? Specific ca mandatarul nu detine nici o cota parte din apartament, este delegat de cei patru vanzatori in baza unei procuri. Este vreo problema daca nu semnez direct cu proprietarii?
In cazul in care sunt gata toate actele, mai este necesar sa se incheie un antecontract, sau se intocmeste direct contractul de vanzare-cumparare?
Ce alte acte ar trebui sa solicit la notariat pentru a ma asigura ca totul este in regula?
Daca in contract se specifica faptul ca\" imobilul nu este grevat de sarcini\", inseamna ca nu exista vreo ipoteca pe imobil sau teren?

Va multumesc frumos!

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
marius021, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius021 , utilizator 15:29, 14 Februarie 2015
Da, asta inseamna ca, nu exista ipoteca, trebuie verificat daca certificatul de sarcini se refera la tot imobilul(teren+constructii).Daca toate actele sunt gata, nu mai este nevoie de antecontract,mergeti la un notar ales de dvs.care sa verifice toate actele,inclusiv procura.
Verificati ca cei patru proprietari sunt in viata...
Dezvoltatorul colaboreaza cu notarul lui, specificand ca vinde foarte multe apartamente si daca se prezinta cu actele la notarii alesi de clienti ar dura procedura foarte mult. Din cate am inteles, majoritatea dezvoltatorilor procedeaza astfel.
In schimb, mi-a prezentat un model de contract de vanzare-cumparare. Am mers cu contractul la un notar, m-a asigurat ca este in regula.
Ma gandesc totusi sa apelez si la serviciile unui avocat. Stie cineva cam cat este onorariul in acest caz?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce clauze să aibă un antecontract de v-c pentru un apt. în imobil nou? fuzzydoe fuzzydoe Doresc să achiziționez un apartament într-un imobil nou prin programul \\"Prima Casă\\" și ca să evit potențiale probleme, vreau să știu la ce ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. in anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua, 1. In anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala cu un dezvoltator din Bucuresti, antecontract scadent la 30.04.2022. 2. Innainte de ... (vezi toată discuția)
Antecontract pentru o locuinta noua sandyprs sandyprs Buna ziua, un dezvoltator promite ca va construi un imobil de locuinte colective(un bloc).Ca sa beneficiez de un apartament(pe care doresc sa il cumpar) ... (vezi toată discuția)