avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Antecontract pentru o locuinta noua
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Antecontract pentru o locuinta noua

Buna ziua, un dezvoltator promite ca va construi un imobil de locuinte colective(un bloc).Ca sa beneficiez de un apartament(pe care doresc sa il cumpar) dezvoltatorul imi propune semnarea unui antecontract de vanzare cumparare.Cum au mai fost cazuri de oameni inselati, va intreb ce anume trebuie sa imi prezinte mie dezvoltatorul ,la ce trebuie sa fiu atent tinand cont ca trebuie sa dau si o suma de bani. Care va fi garantia ca el va construui ?Ce acte trebuie sa vad (sa imi prezinte) ca sa fiu sigur ca nu sunt inselat ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:40, 27 August 2015
In primul rand autorizatie de constructie,acte privind situatia juridica a terenului(intabulare Cartea Funciara,extras Carte Funciara ptr.informare ca sa puteti verifica daca terenul este afectat de sacini[ipoteca],certificat fiscal[daca sunt platite taxele/impozite ptr.teren).Antecontractul sa-l incheiati la un notar ales de dvs.care va verifica actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-a inselat ? si cum pot sa fac plangere penala ? MATRIXNEO MATRIXNEO Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara. Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare cumpararii unui teren NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa si am o vaga idee ref la ce acte sa-i solicit vanzatorului: 1. cartea funciara? 2. ... (vezi toată discuția)