avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare litigiu in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare litigiu in cartea funciara

Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare) impotriva unui dezvoltator imobiliar pentru a impiedica vanzarea apartamentelor pe timpul procesului.In acest moment carte funciara are doar terenul pe care se ridica blocurile.
Daca litigiul este notat in cartea funciara dezvoltatorul poate face dezmembrarea apartamentelor si vinderea acestora?
Ce se intampla daca vanda apartamentele iar cumparatorii incheie actul autentic de vanzare-cumparare si cu acest litigiu notat in cartea funciara iar dezvoltatorul intra in insolventa?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:28, 29 Decembrie 2010
Tocmai spuneati ca are intabulat doar dreptul de proprietate pentru teren, nu si pentru constructii.
In atare conditii se noteaza litigiul cu privire la teren.
Mai intai trebuie sa intabuleze dreptul sau asupra constructiilor si asta se intampla doar dupa receptia finala a locuintelor .... si abia apoi poate proceda la dezmembrare, vanzare, etc.
Este posibil de asemenea sa existe deja antecontracte de vanzare cumparare pentru apartamentele in constructie.
nu poate incheia contracte autentice pt apartamente fara inscierea in cartea funciara a acestora
Daca litigiul este notat in evidente de catre OCPI,dezvoltatorul nu mai poate dezmermbra si/sau tranzactiona apartamentele
Dvs. ce urmariti prin notarea litigiului?
As dori prin notarea litigiului sa pot impiedica dezvoltatorul sa incheie contractele de vanzare-cumparare in forma autentica inainte de a-mi plati creanta.Daca se deschide procedura insolventei sa nu poata vinde nimic din ce inca mai este pe societate.

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)