avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-A INSELAT ? SI CUM POT SA FAC PLANGERE PENALA ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-A INSELAT ? SI CUM POT SA FAC PLANGERE PENALA ?

Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara.
Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost vanduta partial la terte persoane prin antecontract de vanzare cumparare , intocmit de avocati. In fata notarului , respectivul creditat a declarat asa cum se declara la notar , ca: imobilul nu este instrainat , nu are vicii ascunse samd. ulterior ipoteca si creditul solicitat a fost trecut in cartea funciara si desigur si ipoteca pe intreaga cladire si pe teren. Ulterior , respectivul a mai vandut din imobil , tot cu acte facute doar la avocat , neprezentand de data aceasta CF-ul , unde aparea ipoteca in favoarea mea..
INTREBARE : 1 ..am fost inselat ca respectivul a declarat la notar ca imobilul deja in curs de edificare nu este instrainat ( desi acesta era )? cum pot actiona pt inselaciune ?
si 2 : respectiva doamna care a cumparat prin anteontract de V-C , ulterior dupa ce tot imobilul era ipotecat in favoarea finantatorului si inscrisa aceasta ipoteca in CF. a fost inselata si dansa deasemenea ?
deoarece s-a ajuns in faza de executare silita si am adjudecat imobilul in contul creantei , iar cei care au cumparat prin antecontract de V-C au ramas fara locuinte si acum vreau sa stiu cum pot face ei (daca au fost inselati) plangere penala...si deasemenea si eu chiar daca am adjudecat , vreau sa fac plangere penala , deoarece daca stiam situatia de fapt a imobilului la momentul finantarii lui, nu finantam lucrarea..asa am fost dus in erpoare cu privire la realitate si deasemenea oamenii au ramas fara locuinte...iar mie nu-mi surade situatia aceasta , desi imobilul este in proprietatea finantatorului (mea)
Va multumesc din suflet anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:54, 25 Septembrie 2009
Puteti incerca pe calea unei plangeri penale, in conditiile in care ati suferit pagube materiale, poate deveni incidenta infractiunea de ,,inselaciune in conventii", art 215, alin 3 din C. penal roman.
Vanzarea -cumpararea unui imobil se face prin act notarial. Puteti solicita pe cale instantei de judecata anularea acelor inscrisuri "antecontracte" facute de avocat.....mai ales ca in CF era inscrisa ipoteca in favoarea dvs.
Si astfel ,cei inselati sunt cumparatorii care nu au solicitat poate actele la incheierea antecontractului.
Ar fi bine sa vada un avocat actele mai inainte de a face plangerea penala.
Eu cred ca e vorba de un antecontract de vanzare cumparare, act juridic netranslativ de proprietate.

De principiu, pare sa fie vorba de una sau mai multe infractiuni dar trebuie vazute actele.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselaciune, mai pot executa ???ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea. Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere urgent ajutor Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea. Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o ... (vezi toată discuția)