avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ABUZ DE INCREDERE SAU INSELACIUNE, MAI POT EXECUTA ...
Discuție deschisă în Executare silită

ABUZ DE INCREDERE SAU INSELACIUNE, MAI POT EXECUTA ???AJUTOR !

Buna ziua,
va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea.

Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o garsoniera asa ca a consultat internetul si a gasit ceva prin sectorul 5 a contactat nr de telefon afisat si s-a intalnit cu cei de la agentia imobiliara si cu propietarul (asa zis propietar) si au vizionat garsoniera. Dupa o mica negociere la pret sau inteles urmand sa se vada la notar sa incheie un ante contract de vanzare cumparare urmand ca propietarul sa prezinte toate actele imobilului. Acesta la semnarea antecontractului de vanzare cumparare in fata notarului a prezentat contractul lui de vanzare cumparare, un extras mai vechi de atunci a imobilului si buletinul, fara certificat fiscal fara adresa de la asociatia de propietari fara Extrasul de carte funciara ultimul la zi. In antecontract s-a introdus o clauza prin care promitentul cumparator NU solicita de la organele competente eliberarea unui extras de carte funciara din care sa reiasa situatia imobilului actuala la zi. Tot in antecontract se specifica ca cumparatorul plateste un avans vanzatorului in val de 4mii Euro.

Binenteles ca graba strica treaba si neascultand sfaturile mele verisoara mea dp semnarea la notar a antecontratului mai sus mentionat si plata avansului catre asa zisul propietar, obtine pana la urma extrasul de carte funciara la zi in care un ultima parte obs cu stupoare dupa ce prop declarare ca imobilul e lipsit de vicii ascunse si altele ca IMOBILUL e IPOTECAT in baza unui Contract de Imprumut cu Interdictie de instrainare si grevare asupra imobilului.

Imobilul deja fusese prin somatie la plata castigat de persoana care l-a imprumutat pe asa zisul propietar si dat la executor judecatoresc pentru obtinerea Imobilului in favoarea creantei pe acare acela o avea.

Concluzie s-a dat un avans de 4mii euro pe un imobil care nu mai era a celui care se dadea propietar care a si disparut cu suma respectiva.

CE PARERI SAU OPINII AVETI SFATURI ORICE,,, stiu ca ar tr sa ma indrept cu o plangere prealabila la politie si cred ca in baza antecontractului semnat sa il investesc cu formula executorie si sa incerc sa il execut pe respectivul care nici macar nu are domiciliul pe bucuresti ci undeva prin Teleorman.

Astept niste sugestii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:39, 29 Iulie 2009
Pare a fi inselaciune, iar individul trebuie tras la raspundere, sa depuna plangerea penala urgent ,si in acelasi timp varisoara sa isi recupereze banii. Sa depuna plangere si impotriva celor de la agentia imobiliara, care, in opinia mea, nu au au dat dovada de profesionalism in acest caz, si au facilitat prejudicierea clientului .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Da ms, de sfaturi dar eu ma gandeam ca si notarul e cam cu musca pe caciula pt ca din cate stiu eu din lg 7/1997 rep privind cadastrul ar fi tr sa ceara extrasul acela de carte funciara chiar si la un antecontract si nu sa introduca o clauza abuziva si sa lase la interpretarea clientului care nu are studii juridice nu ?
Da, corect! Pp si impotriva notarului!
Notarul public nu este obligat ca la semnarea antecontractului de vanzare cumparare sa solicite extras de carte funciara decat daca parti solicita expres acest lucru. B-)
Fapta este clara Ș fals in declaratii , uz de fals si inselaciune! :D
Cel putin din punctul meu de vedere!
Si prejudiciul este recuperabil destul de usor deoarece nu este o suma foarte mare!
Ops, antecontract! Am citit contract de v-c!
Am intalnit cazuri in care, chiar si la un c v-c, daca cumparatorul declara ca nu doreste extras si cumpara pe riscul sau, notarul nu cere extras de CF!

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere urgent ajutor Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea. Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)