avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... INSELACIUNE sau ABUZ DE INCREDERE URGENT AJUTOR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

INSELACIUNE sau ABUZ DE INCREDERE URGENT AJUTOR

Buna ziua,
va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea.

Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o garsoniera asa ca a consultat internetul si a gasit ceva prin sectorul 5 a contactat nr de telefon afisat si s-a intalnit cu cei de la agentia imobiliara si cu propietarul (asa zis propietar) si au vizionat garsoniera. Dupa o mica negociere la pret sau inteles urmand sa se vada la notar sa incheie un ante contract de vanzare cumparare urmand ca propietarul sa prezinte toate actele imobilului. Acesta la semnarea antecontractului de vanzare cumparare in fata notarului a prezentat contractul lui de vanzare cumparare, un extras mai vechi de atunci a imobilului si buletinul, fara certificat fiscal fara adresa de la asociatia de propietari fara Extrasul de carte funciara ultimul la zi. In antecontract s-a introdus o clauza prin care promitentul cumparator NU solicita de la organele competente eliberarea unui extras de carte funciara din care sa reiasa situatia imobilului actuala la zi. Tot in antecontract se specifica ca cumparatorul plateste un avans vanzatorului in val de 4mii Euro.

Binenteles ca graba strica treaba si neascultand sfaturile mele verisoara mea dp semnarea la notar a antecontratului mai sus mentionat si plata avansului catre asa zisul propietar, obtine pana la urma extrasul de carte funciara la zi in care un ultima parte obs cu stupoare dupa ce prop declarare ca imobilul e lipsit de vicii ascunse si altele ca IMOBILUL e IPOTECAT in baza unui Contract de Imprumut cu Interdictie de instrainare si grevare asupra imobilului.

Imobilul deja fusese prin somatie la plata castigat de persoana care l-a imprumutat pe asa zisul propietar si dat la executor judecatoresc pentru obtinerea Imobilului in favoarea creantei pe acare acela o avea.

Concluzie s-a dat un avans de 4mii euro pe un imobil care nu mai era a celui care se dadea propietar care a si disparut cu suma respectiva.

CE PARERI SAU OPINII AVETI SFATURI ORICE,,, stiu ca ar tr sa ma indrept cu o plangere prealabila la politie si cred ca in baza antecontractului semnat sa il investesc cu formula executorie si sa incerc sa il execut pe respectivul care nici macar nu are domiciliul pe bucuresti ci undeva prin Teleorman.
Credeti ca se mai poate recupera suma de bani ?

Astept niste sugestii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 13:45, 29 Iulie 2009
Da! isi poate recupera suma de bani daca face plangere penala pentru inselaciune , fapta prev. si ped. de art.215 Cod Penal.
( Isi poate recupera banii in masura in care faptuitorul infractiunii va avea de unde sa ii returneze!B-))
Si asta de urgenta!
Este vorba de inselaciune in contracte, fara dubii, dar parerea mea este sa arate antecontractul unui avocat pentru ca ar putea sa castige nu numai returnarea sumei achitata cu titlu de avans ci chiar o suma cu titlu de daune.
Plangerea normal ar tr sa o fac la Parchetul din Teleorman unde are domiciliul propietarul. Si inca ceva se poate ca eu in baza plangerii sa ma inscriu in cartea funciara cu doasar pt ca celalat cu ipoteca sa nu poate sa vanda garsoniera ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselaciune, mai pot executa ???ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea. Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)