avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unei locuinte

As dori sa achizitionez o locuinta noua, va rog sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa evit orice neplacere ce reiese din aceasta tranzactie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:02, 21 Mai 2011
In primul rand solicitati un extras de informare de la cartea funciara asupra locuintei pentru a verifica daca e sau nu grevata de sarcini.
In afara de sarcini, extrasul de C.F va arata titularul proprietatii, suprafata ei si cum a spus justicemn, sarcinile care ar putea greva proprietatea-o eventuala ipoteca, un privilegiu, sau o notare care v-ar avertiza asupra unui eventual litigiu existent, cu privire la imobil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Doresc sa stiu ce conditii si reguli sunt, din punct de vedere fiscal si juridic, la vanzarea locuintei. Mentionez ca sunt interesata de vanzarea ... (vezi toată discuția)
Verificare teren litigiu Gusty29 Gusty29 Doresc sa achzitionez o parcela teren pt constructie casa. Actualul Proprietar este o persoana juridica ( SRL , care a mai construit case,duplexuri in zona ... (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)