avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Eu impreuna cu fostul meu sot (suntem divortati) avem un apartament in comun achizitionat din doua donatii. Deci suntem doi proprietari. Intentionez sa i vand partea mea. Ma poate ajuta cineva cu informatii in legatura cu procedurile care trebuiesc facute? Si ce acte imi trebuiesc? Am auzit ca taxele sunt platite atat de cumparator cat si de vanzator. Tranzactia se face la notar iar plata in banca? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:46, 1 August 2014
Formalitatile de vanzare/cumparare se desfasoara la notariat.
Plata se poate face atat numerar cat si prin transfer bancar. Aveti in vedere ca prin transfer bancar veti plati un comision de retragere.
Actele necesare ptr tranzactie pot fi: cartile de identitate, certificatul de casatorie, hotararea de divort, actul de proprietate, cadastrul apartamentului, extras de carte funciara de informare in care sa apara ca apartamentul este lipsit de sarcini (nu este ipotecat), certificat de atestare fiscala de la taxe si impozite de la primarie.
Onorariul notarului si taxele le plateste cumparatorul iar vanzatorul plateste impozitul la stat care variaza in functie de anul dobandirii proprietatii (2-3%).
va multumesc, dar cadastrul trebuie scos din nou? In sensul ca am avut nevoie de el acum 4 ani, am nevoie de un altul? Scuzati ignoranza:)
Nu, de fapt este vorba de extrasul de informare de la cartea funciara din care rezulta situatia locuintei cu privire la sarcini. Se ocupa notarul de obtinerea lui, costa 20 de lei.
Apoi se va scoate extras de autentificare in vederea vanzarii, tot notarul se va ocupa de obtinerea lui.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri necesare vanzare-cumparare apartament BloodyRoots BloodyRoots Buna, apelez la bunavointa dvs cu urmatoarea problema: vreau sa stiu toti pasii necesari cumpararii unui apartament. Eu fiind cumparatorul, ce acte trebui sa-i ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)