avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

buna seara,
vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ceva de un impozit de 2 %. cui se platesc banii astia? la stat?
Impozitul pe care I'l plateste vanzatorul pe tranzactia imobiliara se vireaza la stat prin intermediul notarului public care autentifica actul de vanzare cumparare. Acest impozit se calculeaza in functie de pret sau de grila notariala de expertiza imobiliara, in cazul in care pretul este mai mic Decat aceasta grila. Impozitul se calculeaza atat in functie de ce v am spus mai sus cat si de anul dobandirii apartamentului , mai mare de 3 ani sau mai mic de 3 ani.
Impozitul trebuie sa il suportati in calitate de vanzator indiferent daca vindeti cuiva care cumpara cu credit sau cuiva care plateste cu bani din surse proprii.
Am inteles, oricum platesc impozit...dar pe langa impozit mai platesc si altceva pentru ca cel care cumpara il ia cu credit? eu am apt de 12 ani...
Veti plati
+ impozit 2% din pretul de vanzare (sau daca pretul este mai mic decat valoarea din Ghidul proprietatilor, la valoarea din Ghid)
+ extrasul de carte funciara pentru informare de la antecontract (20 lei la normal sau 100 lei la urgenta)
+ extrasul de carte funciara pentru autentificare de la vanzare (40 lei la normal sau 200 lei la urgenta)

Eventual, veti putea cere cumparatorului sa isi plateasca singur certificatul de performanta energetica (~300 lei)

Altceva nu veti avea de plata, indiferent daca cumparatorul e cu credit sau fara.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare teren( parete in intravilan si parte in extravilan) seneca399 seneca399 Vreau sa vand un teren dobandit prin mostenire in urma cu peste 7 ani: 1900 m.p sunt in intravilan si 3000 m.p in extravilan, dar ambele suprafete formeaza un ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar cfx cfx doresc sa achizitionez o garsoniera prin credit ipotecar;problema mea este urmatoarea: proprietarul a cumparat si el locuinta tot prin credit ipotecar si mai ... (vezi toată discuția)