avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui apartament ipotecat

Buna ziua,

As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca proprietarul? Cum sa ma asigur ca e totul ok, ca ipoteca este ridicata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bionut , utilizator 18:23, 26 August 2016
Daca dvs vreti sa cumparati imobilul liber de sarcini ( fara ipoteca) va trebui ca proprietarul actual sa achite creditul pentru care s-a instituit ipoteca,mai apoi banca va emite o adresa care trebuie dusa la Cartea Funciara care va ridica ipoteca.
In orice caz, vanzarea-cumpararea unui imobil se face prin act autentic ( la notarul public) care pentru a autentifica actul va trebui sa obtina un extras de carte funciara pentru autentificare, liber de sarcini, fara de care acest act de vanzare-cumparare este nul de drept.
Deci, dumneavoastra vi se va prezenta la momentul autentificarii actului de vanzare-cumparare extrasul de carte funciara in care nu va fi trecuta nici o ipoteca.
!!! Atentie, vanzarea se poate face si prin preluarea de catre dvs a ipotecii respective, caz in care acest lucru va fi notat in actul de vanzare-cumparare. ( depinde cum v-ati inteles sa faceti vanzarea-cumpararea).
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
Aura2, utilizator
Vanzatorii vor avea nevoie de acodul Bancii , apoi fie incheiati o promisiune de vanzare cumparare si II dati un avans pt a achita restul de credit ramas, fie veti incheia contract de vanzare cumparare cu acordul scris al Bancii , partea din pret va fi destinata achitarii creditului si isi va lua Banca banii din acel cont si restul fie in numerar sau in akt cont, urmand ca Banca sa dea declaratie de radiere a ipotecii.
Joha a scris:

Vanzatorii vor avea nevoie de acodul Bancii , apoi fie incheiati o promisiune de vanzare cumparare si II dati un avans pt a achita restul de credit ramas, fie veti incheia contract de vanzare cumparare cu acordul scris al Bancii , partea din pret va fi destinata achitarii creditului si isi va lua Banca banii din acel cont si restul fie in numerar sau in akt cont, urmand ca Banca sa dea declaratie de radiere a ipotecii.


Buna ziua.
Am si eu o situatie si sper sa ma ajutati sa ma lamuresc.
Am cumparat in 2007 un apartament cu ipoteca,credit in CHF(franci elvetieni).Acum,deoarece nu mai pot suporta ratele,sunt in situatia de a vinde acest apartament.Am Acordul Bancii,este stabilita suma cu care pot sa il vand.
Intrebarea ar fi:
-ce trebuie sa platesc eu in aceasta situatie cind il vand?Ma refer la taxe,impozite,certificat energetic,notar, samd.
Ce poate Banca suporta din aceste costuri,daca suporta bineinteles.
Ideea este ca am platit 5 ani fara intirzieri,vand apartamenul(banca ia toti banii),ramin fara nici un acoperis si cu copilul in strada,mai ramin si cu datorii care trebuie sa le platesc pina mor.

Va multumesc foarte mult si astept raspuns cat mai repede cu putinta deoarece sunt presat din toate partile.

Cu stima,
Ionut
Banca nu suporta nimic. Parte din bani se vor Duce conform acordului Bancii pt achitarea creditului si ulterior ridicarii ipotecii. Dvs veti plati impozit pe tranzactie datorat de orice vanzator pt transferurile imobiliare si extrasul de carte funciara pt autentificare. Onorariul I'l va suporta cumparatorul precum si taxa ANCPI.
Interventie moderator

Pe viitor va rog sa deschideti topicuri distincte pentru intrebarile dvs.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator
Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament care are o ipoteca (mai mica decat suma de vanzare). Ipoteca este la aceeasi banca la care vreau sa fac si eu creditul. Din ce mi-a spus banca, ei vor face un acord, prin care se poate vinde apratementul, cu conditia ca banii sa revina asupra ipotecii si abia apoi se radiaza vechea ipoteca. Puteti confirma ca este totul ok asa? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)