La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un precontract si vanzatorul a scos de la banca acordul de vanzare. Multumesc
Ma scuzati, nu am pus semnul ? Vreau sa stiu daca la semnarea contractului extrasul din cartea funciara trebuie sa fie fara obligatii sau inca mai apare ipoteca in conditiile existentei unui precontract si acceptul bancii pentru vanzare. Mulrumesc
Si in extras ce scrie? Eu asi vrea sa cumpar yn apartament cu ipoteca achitata adica nu vreau sa preiau ipiteca. Ce trebuue sa se specifice in contract
Dacă acel credit a fost achitat integral, trebuie radiată ipoteca de la Cartea Funciară.
In acest sens, reprezentantul legal al băncii creditoare (in speță directorul agenției/sucursalei) trebuie să dea o declarație notariala ca este de acord cu radierea si creditul a fost achitat.
Declarația se depune la Biroul de Carte Funciară, se radiaza dreptul de ipoteca si in aproximativ 10 zile se va putea elibera un extras fără sarcini.
Demersurile trebuie inițiate de proprietar, care de regula achita taxele notariale pentru declarație și taxa de radiere.