Buna ziua
Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de 38.000euro...cum se procedeaza in acest caz si care ar fi cea mai sigura varianta pt mine ,,cumparatorul...,ca sa nu am probleme..precizez ca am toti banii si nu am credit la nici o banca...multumesc anticipat!!!
Cel mai sigur este ca vanzatorul sa obtina de la banca creditoare un acord de instrainare in care se va preciza exact care este cuantumul sumei datorate si in ce cont se va vira aceasta. Astfel, dupa semnarea contractului, dvs veti achita 38000 euro in contul bancii creditoare si restul de 13000 euro in contul vanzatorului. Dupa primirea sumei in cont, banca creditoare se va prezenta la un birou notarial unde va semna o declaratie prin care isi exprima acordul pentru radierea ipotecii din cartea funciara. (declaratia de radiere impreuna cu tariful de publicitate imobiiara si alte taxe pot ajunge pana la 200 lei). Dupa trimiterea acestei declaratii la cartea funciara, in termen de 3 zile veti primi un extras de carte funciara care atesta faptul ca imobilul este liber de sarcini.
O
mariana58
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc mult pt raspuns...cunoasteti cam cat dureaza pana se obtine avizul de la banca ....sau mai exact toate demersurile pana la semnarea acordului pt radierea ipotecii
Depinde de la banca la banca si de la sucursala la sucursala. Oriunde intre o zi si o luna.Dupa ce aveti acordul, solicitati extrasul de carte funciara care se obtine in trei zile in regim normal, Apoi puteti semna contractul de vanzare si puteti vira banii in conturi. Intr-o zi sau doua obtineti incheierea de intabulare. Dupa inca o zi sau doua banca va semna declaratia de radiere care se depune la cartea funciara. Dupa inca 3 zile primiti incheierea de radiere a sarcinii.
Cu totul, in functie de banca si de uzantele biroului notarial, maxim doua saptamani de cand obtineti acordul de instrainare.