avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. Care este procedura sigură pentru mine?

Buna ziua
Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de 38.000euro...cum se procedeaza in acest caz si care ar fi cea mai sigura varianta pt mine ,,cumparatorul...,ca sa nu am probleme..precizez ca am toti banii si nu am credit la nici o banca...multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:53, 15 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai sigură variantă ptr cumpărător, este ca, vânzătorul să scoată imobilul de sub ipotecă.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
Cel mai sigur este ca vanzatorul sa obtina de la banca creditoare un acord de instrainare in care se va preciza exact care este cuantumul sumei datorate si in ce cont se va vira aceasta. Astfel, dupa semnarea contractului, dvs veti achita 38000 euro in contul bancii creditoare si restul de 13000 euro in contul vanzatorului. Dupa primirea sumei in cont, banca creditoare se va prezenta la un birou notarial unde va semna o declaratie prin care isi exprima acordul pentru radierea ipotecii din cartea funciara. (declaratia de radiere impreuna cu tariful de publicitate imobiiara si alte taxe pot ajunge pana la 200 lei). Dupa trimiterea acestei declaratii la cartea funciara, in termen de 3 zile veti primi un extras de carte funciara care atesta faptul ca imobilul este liber de sarcini.
O
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pt raspuns...cunoasteti cam cat dureaza pana se obtine avizul de la banca ....sau mai exact toate demersurile pana la semnarea acordului pt radierea ipotecii
Achitati suma ptr. care este constituita ipoteca,cu aceasta suma se va diminua in mod firesc pretul,toate actele doar prin notariat.
Depinde de la banca la banca si de la sucursala la sucursala. Oriunde intre o zi si o luna.Dupa ce aveti acordul, solicitati extrasul de carte funciara care se obtine in trei zile in regim normal, Apoi puteti semna contractul de vanzare si puteti vira banii in conturi. Intr-o zi sau doua obtineti incheierea de intabulare. Dupa inca o zi sau doua banca va semna declaratia de radiere care se depune la cartea funciara. Dupa inca 3 zile primiti incheierea de radiere a sarcinii.
Cu totul, in functie de banca si de uzantele biroului notarial, maxim doua saptamani de cand obtineti acordul de instrainare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)