avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit vanzare teren( parete in intravilan si parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit vanzare teren( parete in intravilan si parte in extravilan)

Vreau sa vand un teren dobandit prin mostenire in urma cu peste 7 ani: 1900 m.p sunt in intravilan si 3000 m.p in extravilan, dar ambele suprafete formeaza un singur lot.. Pe tot terenul mi s-a ofertit 30.000 euro.Ce taxe trebuie sa platesc in calitate dee vanzator? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 13:26, 11 Octombrie 2012
Dumneavoastra ca si vanzator nu aveti nici un fel de obligatie de plata cu privire la taxele de tranzactionare a terenului, acestea sunt in sarcina cumparatorului. Insa, daca doriti sa conveniti altfel, adica sa contribuiti la plata acestor taxe este libera dumneavoastra alegere.
In sarcina dumneavoastra ca vanzator stau urmatoarele:
- plata extrasului de carte funciara pentru autentificare 40 lei/numar cadastral in regim normal sau 200 lei/numar cadastral in regim de urgenta
- plata impozitului datorat pentru transferul proprietatilor imobiliare, in conditiile art .77 ind. 1 din Codul Fiscal, respectiv, daca ati dobandit acum 7 ani (data dobandirii este data decesului persoanei de la care ati mostenit) si daca pretul este 30.000 euro, impozitul este 2% din pretul de vanzare, respectiv, 600 euro in echivalent lei.
Ambele sume se platesc in lei catre notarul care va autentifica contractul de vanzare.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters267464, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil+teren GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU CA ACTE IMI TREBUIE LA VANZAREA UNUI IMOBIL +TEREN SI CE TAXE PLATESC CA VANZATOR. MENTIONEZ CA DETIN SUCCESIUNEA SI CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ... (vezi toată discuția)
Intabulare corecta gabrielsolon gabrielsolon ANTECONTRACT Noi D.M si G . P.in calitate de promitenti vanzatori ne obligam sa vindem catre D . I. ca bun comun conform art 30 din codul familiei cu sotia G. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)