avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar

doresc sa achizitionez o garsoniera prin credit ipotecar;problema mea este urmatoarea: proprietarul a cumparat si el locuinta tot prin credit ipotecar si mai are de achitat ceva bani
Stiu ca ceeea ce trebuie sa fac prima data este sa ii cer proprietarului o adresa din partea bancii cum ca este de acord cu radierea interdictiei de grevare si instrainare..Bine , bine si mai departe ce fac? Extrasul de carte funciara il solicit eu la judecatorie.....??#-o vreau mai multe detalii
In cazul in care banca imi aproba creditul cine plateste taxele notariale.(stiu ca are si vanzatorul de platit ceva dar ce habar nu am (gen: impozit pe imobil , onorariul notarului pentru contractul de vanzare cumparare, contractul de garantie imobiliara etc.)
Cel mai recent răspuns: Ioana Cristina Catanoiu , Consilier juridic 15:21, 9 Iunie 2009
In primul rand ar trebui sa verificati daca actualul proprietar intentioneaza sa-si lichideze creditul inainte de instrainarea imobilului sau daca intentioneaza sa-si lichideze creditul din anii pe care dvs ii veti plati drept pret.
Daca sunteti in cea de-a doua situatie, trebuie sa vorbiti cu reprezentantii bancii de la care doriti sa obtineti credtul pentru a vedea daca accepta o astfel de situatie si puteti discuta cu acestia si cu actualul proprietar eventuale scheme de plata (ex: platiti un avans, iar proprietarul actual este de acord sa-si lichideze creditul din acest avans si sa obtina o adresa de radiere a ipotecii din partea bancii de la care a obtinut creditul).
Taxele notariale in general le plateste cumparatorul; partile pot conventi si altfel (ex; sa plateasca jumatate vanzatorul, jumatate cumparatorul) si se va mentiona expres modalitatea de plata in contractul de vanzare-cumparare.
Impozitul pe transferul dreptului de proprietate se plateste de catre vanzator, dar se poate stipula ca valoarea acestuia va fi suportata de catre cumparator.

Demersurile pentru obtinerea extrasului CF pentru autentificare se vor face de catre notarul care va autentifica contractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)