avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb proprietati cu achitare diferenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb proprietati cu achitare diferenta

Un proprietar detine un apartament cu 3 camere. Alt proprietar detine un apartament cu doua camere. Este posibil ca printr-o singura tranzactie cei doi sa transfere cele doua proprietati cu achitare de o diferenta ? Intreb pentru ca in cazul a doua vanzari/cumparari diferite se vor achita bineinteles ipozite de 16% din valoarea fiecarei proprietati. Se poate cumva proceda a.i. sa fie impozitata doar diferenta de bani intre cele doua ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:43, 2 Mai 2017
Da, se poate.
Ce vreti dvs sa faceti se numeste contract de schimb.
Daca valoarea fiecarei vanzari nu depaseste 450.000 lei, nu aveti de achitat nici un impozit.

Si ca fapt divers: nu confundati impozitul pe venit (de 16%), cu impozitul pe venitul realizat din transferul proprietatii imobiliare, adica impozitul pe pretul obtinut in urma unei vanzari (de 3% din valoarea ce depaseste 450.000 lei. Pana la aceasta suma, nu se percepe impozit)

[ mesaje conexate - Pct.1.3. din Regulament: timp de 30 de minute de la publicare puteti folosi butonul Editeaza pentru a completa/corecta. ]
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2017
trandafir2, moderator
Multumesc de lamurire.

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)
Am vândut in ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat ... S&T&M2022 S&T&M2022 Am vândut in Ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat unul mai mare (neamenajat) pe 24.02.2022 a început războiul / invazia in UA sincer vorbind ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de vanzare-cumparare, un singur apartament vishy88 vishy88 Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament. Sunt doi proprietari dupa succesiune, cu cota parte 1/2. Proprietarii au propus sa facem doua contracte de vanzare ... (vezi toată discuția)