Am vândut in Ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat unul mai mare (neamenajat) pe 24.02.2022 a început războiul / invazia in UA sincer vorbind m-am speriat și l-am vândut urgent tot cam la banii aia după care văzând ca noi nu suntem direct afectați de ce se întâmpla n UA găsind unul pus la punct într-adevăr mai scump l-am cumparat in aprilie
Foștii proprietari mi l-au eliberat pe 01-08-2022
Am găsit unu-l mai bun intr-o zona mai buna și client la cel cumparat in aprilie
In cazul in care las vinde as ajunge la vânzarea a 3 apartamente -199500 euro pe
2022
Întrebarea mi-a ar fi :
Ce taxe ar trebuiii sa plătesc către stat sa fiu in regula
Menționez ca am mai avut vânzări de apartamente personale câte 1/an in anii 2002,2007 și 2021
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca vânzător ar trebui sa achitați un impozit pe venitul realizat din vânzare. Asta dacă prețul depășește 450.000 lei/vânzare.
Impozitul este de 3% aplicat la diferența dintre preț și 450.000 lei.
Dacă sunteți cumpărător, aveți de achitat taxa de intabulare de 0,15 % din preț, către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara (taxa pe care o percepe notarul) si ulterior impozitul pe construcții, pe care îl achitați anual la Primarie.
Totuși fiind la a 3 a vanzare pe 2022,chiar dacă pe vanzare nu am depășit 390000 lei in total se aduna 980000 lei
Nu poate ANAF sa considere forma continuanta și sa îmi impună decizii de plata,dobânzi,penalizări etc
Inteleg ca de la anul voi plății 3% din suna încasată