avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata catre notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata catre notar

La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea unei sume de bani din partea cumparatorului, la antecontract, el, cumparatorul a achitat notarului o suma de bani.(pt 2500 euro a achitat 380 lei). La finalizarea tranzactiei eu in calitate de vanzator am de achitat ceva la notar si ce anume( gen intabulare sau ..)Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:32, 3 Ianuarie 2018
Dvs, ca vanzator trebuie sa puneti la dispozitie actele necesare perfectarii contractului de vanzare cumparare, sa achitati extrasul de carte funciara pentru autentificare, pe care il solicita notarul (costa 40 de lei si se elibereaza in 2-3 zile, sau 200 de lei la urgenta si se elibereaza in aceeasi zi), iar daca pretul vanzarii este mai mare de 450.000 lei, aveti de achitat un impozit catre stat de 3%, calculat la suma ce depaseste 450.000 lei.
Cumparatorul achita onotariul notarial + tva si intabularea de 0,15% din pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale Miha_81 Miha_81 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ( orientativ). Ce cheltuieli sunt la vanzarea unui apartament de 150000 ron( taxe + impozit catre stat). ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)