avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ( orientativ).
Ce cheltuieli sunt la vanzarea unui apartament de 150000 ron( taxe + impozit catre stat). [Taxele suportate de vanzator].
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:09, 11 Septembrie 2018
Din februarie 2017 nu se mai percepe impozit la vanzari, decat pentru tranzactiile ce depasesc 450.000 lei.
Dvs, vanzator trebuie sa puneti la dispozitie toate documentele necesare si nu aveti de achitat decat extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei) si verificarea regimului matrimonial (15 lei +tva).
Onotariul notarial si intabularea le achita cumparatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite Valy62B Valy62B Se plateste impozit la vanzarea unui teren arabil in valoare de aprox 200000 ron? Stiu ca taxele notariale le suporta cumparatorul. Eu ca si vanzator am vreo ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Plata catre notar tutunarudenisa tutunarudenisa La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea ... (vezi toată discuția)