avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren!

Buna ziua!
Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand!
Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la notar pentru vanzarea acestui teren, sau daca sunt impozite graduale dupa anumite praguri financiare si care sunt acestea!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
baldovin_trandafira, utilizator
Cel mai recent răspuns: baldovin_trandafira , utilizator 20:49, 17 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozit platiti doar daca tranzacția depășește 450.000 lei.
In rest, dvs, ca vânzător trebuie să puneți la dispoziție actele de proprietate și toate documentele necesare vânzării, să achitați extrasul de carte funciară pentru autentificare (40 lei) si verificarea regimului matrimonial (15 lei + tva).
Onorariul notarial, intabularea si verificarea regimului matrimonial propriu, le achita cumpărătorul, în funcție de prețul vânzării.
Asta este regula generala, însă dvs, părțile va puteti înțelege și diferit (de exemplu, să suportati egal costurile totale).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale Miha_81 Miha_81 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ( orientativ). Ce cheltuieli sunt la vanzarea unui apartament de 150000 ron( taxe + impozit catre stat). ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! o mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie ... Paul George Paul George Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie cumva sa declar banii pe care ii primesc la anaf si sa ma astept sa dau din ei o gramada la ... (vezi toată discuția)