avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie ...

Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie cumva sa declar banii pe care ii primesc la anaf si sa ma astept sa dau din ei o gramada la statul asta minunat? Adica nu vreau sa cred ca,ca sa iau pe o garsoniera 30.000 de euro trebuie sa o vand cu 35.000.... nu?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
Paul George, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:33, 30 Mai 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La statul minunat plătiți impozit numai la tranzacțiile mai mari de 450.000 lei.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu trebuie sa ii declarati undeva.
Am inteles,multumesc! Si eu ca si vanzator ce acte imi trebuiesc la notar? Si de asemenea cine este obligat sa plateasca notarul,vanzatorul sau cumparatorul?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula onorariul notarial îl achita cumpărătorul. Dar, dvs, părțile, puteți conveni și sa îl împărțiți. Depinde cum stabiliți.

Dvs, vânzător puneți la dispoziție actele de proprietate, documentația cadastrala, certificatul de atestare fiscala de la Primarie, certificatul de performanta energetica și adeverințele de la Asociația de proprietari și furnizorii de utilități, care sa ateste plata la zi a datoriilor.
Tot dvs aveți de achitat extrasul de Carte funciara pentru autentificare- 40 lei (pe care îl solicita notarul) si verificarea regimului matrimonial- 15 lei + TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare fara cf c-levi c-levi Buna, va rog sa ma ajutati cu 1 sfat. Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie) La inceput mi-au spus ca in 2 ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa gabrielion gabrielion Buna ziua!Vreau sa cumpar o casa batraneasca la tara.Ce obligatii am eu si ce obligatii are vanzatorul?Cine plateste taxele notariale si care ar fi cuantumul ... (vezi toată discuția)