Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie cumva sa declar banii pe care ii primesc la anaf si sa ma astept sa dau din ei o gramada la statul asta minunat? Adica nu vreau sa cred ca,ca sa iau pe o garsoniera 30.000 de euro trebuie sa o vand cu 35.000.... nu?
Am inteles,multumesc! Si eu ca si vanzator ce acte imi trebuiesc la notar? Si de asemenea cine este obligat sa plateasca notarul,vanzatorul sau cumparatorul?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De regula onorariul notarial îl achita cumpărătorul. Dar, dvs, părțile, puteți conveni și sa îl împărțiți. Depinde cum stabiliți.
Dvs, vânzător puneți la dispoziție actele de proprietate, documentația cadastrala, certificatul de atestare fiscala de la Primarie, certificatul de performanta energetica și adeverințele de la Asociația de proprietari și furnizorii de utilități, care sa ateste plata la zi a datoriilor.
Tot dvs aveți de achitat extrasul de Carte funciara pentru autentificare- 40 lei (pe care îl solicita notarul) si verificarea regimului matrimonial- 15 lei + TVA.
Cumparare casa
gabrielion
Buna ziua!Vreau sa cumpar o casa batraneasca la tara.Ce obligatii am eu si ce obligatii are vanzatorul?Cine plateste taxele notariale si care ar fi cuantumul ... (vezi toată discuția)